Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJAČKI RASPLET U VRANJU

Slaviša Bulatović kandidat za predsednika Gradskog odbora

Autor: Veselin Pešić | 11.03.2015 - 19:45:00h | Komentara: 0

Na sednici Povereništva SNS-a u Vranju, kojoj je prisustvovao državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, usvojen je predlog da kandidat za predsednika novog Gradskog odbora bude poverenik Slaviša Bulatović.

Slaviša Bulatović

Slaviša Bulatović | Foto: RTV Vranje

Kandidat za predsednika stranke u lokalu je kao diplomirani pravnik u “Simpu” bio zadužen za ljudske resurse. U decembru 2014. godine postavljen je za načelnika Pčinjskog okruga, umesto funkcionera SPS-a, privrednika i bivšeg generalnog direktora “Simpa” Budimira Mihajlovića.
Vranjski naprednjaci očekuju da će centrala u Beogradu do 15. marta raspisati unutarstranačke izbore. Posle izbora znaće se članovi novog Gradskog odbora SNS-a, koje će predvoditi Slaviša Bulatović.

Gradski odbor SNS-a u Vranju 27. novembra 2013. godine raspustio je predsednik najveće i najmoćnije stranke Aleksandar Vučić. Raspuštanju Gradskog odbora prethodila je tuča lokalnih funkcionera naprednjaka, koja se u centru grada dogodila 26. novembra u 23,30 sati. Odbornik SNS-a i bivši predsednik omladinske organizacije Slobodan Petrović prijavio je policiji da je na njega i njegovog druga nasrnula grupa od sedam partijskih funkcionera, koju je navodno predvodio narodni poslanik advokat Dragan Nikolić, koji je negirao da je bio akter incidenta.

- Posle raspuštanja lokalnog rukovodstva, vrh stranke se oglasio saopštenjem za javnost, u kojem je navedeno da će SNS izabrati nove ljude i novi Odbor, koji će stranku predstavljati na najbolji način i ljude koji će raditi za Vranje, a ne isključivo za sebe i sopstvene interese. Naša namera je da nas predstavljaju najbolji, najpošteniji i najsigurniji ljudi, a ne oni koji će zarad svojih fotelja da pribegavaju nasilju nad tobožnjim neistomišljenicima ili stranačkim kolegama. Oni koji su svojim nedoličnim ponašanjem pokušali da osramote SNS mogu svoju političku budućnost da traže na drugom mestu. SNS nije i nikada neće biti stecište samoživih i nasilnički orijentisanih ljudi, navedeno je u oštrom saopštenju vrha stranke.

SNS Vranje

SNS Vranje | Foto: V. Pešić

Do raspuštanja Gradskog odbora trvenja u SNS-u trajala su mesecima, najviše zbog sukoba tadašnjeg lidera naprednjaka Dragana Nikolića i veterinara Dejana Tričkovića, predsednika Odbora i Skupštine grada Vranja. Veliki broj članova, koje su predvodili potpredsednici Gradskog odbora SNS-a Srdjan Milošević i Nenad Veličković, 23. oktobra 2013. godine pokušali su na silu da uđu u stranačke prostorije u Lenjinovoj ulici, u kojima su se nalazili Dejan Tričković i trojica omladinskih aktivista.
Posle obijanja zaključanih ulaznih vrata bušilicom, pretnji, vređanja i psovki Dejan Tričković je pozvao policiju. Zaraćene dve frakcije u stranci pokušao je u Vranju da miri potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić. Zbog potresa i trvenja u Gradskom odboru, ostavku na funkciju zamenice gradonačelnika podnela je Bojana Veličkov, koja se iščlanila iz SNS-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP