Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR FINANSIJA UBIO NAM SVAKU NADU

Sledeće tri godine bez rasta plata i penzija

Autor: Beta | 21.12.2014 - 14:33:00h | Komentara: 8

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10 odsto "žrtva sa smislom" i da je plan da plate i penzije na tom nivou ostanu tri godine.

Dušan Vujović

Dušan Vujović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Mi smatramo da su za okretanje ovog broda potrebne tri godine da bi se to preokrenulo", rekao je Vujović za televizuju Prva na pitanje do kada će plate i penzije ostati na nivou sadašnjeg smanjenja od 10 odsto.
- Svrha je da to isteramo do kraja. Krenuli smo sa budžetom da rešimo problem restrukturiranja, problem javnih preduzeća - rekao je on.
On nije mogao da kaže koliko bi ljudi u državnoj administraciji moglo da ostane bez posla u 2015. godini, navodeći da je cilj mera koje Vlada preduzima da državna administracija pruža "kvalitet koji neophodan bez viška zaposlenih".
Govoreći o rebalansu budžeta koji će se sutra naći pred poslanicima Skupštine Srbije, ministar je podsetio da je svaki prethodni rebalans tražio više sredatsava i produbljavao deficit, a da je svako izvršenje bilo gore od rebalansa.
- Ovo je prvi put da ćemo ostvariti bolje od rebalansa i preneti pozitivne efekte i na narednu godinu. Ovo je prvi put da su novi rashodi nominalno manji od prethodnih rashoda - istakao je on.
Ministar se založio i za osnivanje fondova solidarnosti za kritične grupe stanovništva čije su potrebe za lekovima ili nekim drugim stvarima prevazišle primanja i penzije, nakon smanjenja. On je dodao i da bi što pre trebalo da se krene u novi dijalog sa sindikatima o tome šta je potrebno da se uradi da "bismo izašli sa ove stranputice i krenuli putem održivog rasta u budućnošti".
Poslednji komentari
  • petar Vreme: 21.12.2014 16:02h

    vujovic i udovicki su zlo srbije. neka kazu koju je zemlju spasao mmf isb nijednu vujovic je ispred njih bio zaduzen za ukrajinu jadna nam majka

  • DS22 Vreme: 21.12.2014 17:31h

    Nece ni ON ni ONI toliko biti na vlasti! NAPLATITE od tajkuna poreze i pljacku ,radite svoj posao a ne razmisljate kako je najlakse ZEZN***RAJU . Pa znate li vi ministre sta je u stanju GLADAN COVEK DA UCINI ,a pogotovo ona KOME SU DECA gladna ? Ne neznate ,i dao Bog da ne saznate! Ili savet citajte KAKO SU PO SVETU PADALI DIKTATORI?????

  • Vojnik Vreme: 21.12.2014 17:49h

    MTJ...uzimaš tamo gde možeš, od srednjeg sloja i sirotinje, od nas koji imamo velike plate od 40-60 hiljada...bolje bubreg da si mi uzeo nego tih 5 hiljada, jer zamisli, ja treba da pomognem državi i da se solidarišem...MTJ, ceo radni vek se solidarišem zbog majmuna kao TI i finansiram propale državne institucije, a kad treba onda, "Vojska"! Kada plaćam vrtić, onda me gledaju kao prebogatog i plaćam punu cenu, a moram jer nisam "kević" i nemam babu i dedu u Beogradu, gde sam na službi, živim k'o slepac po tuđim stanovima, jedva sastavljam kraj sa krajem i bez ovog idiotskog poreza...a ti udario po nama!? Ajde Vojsko, probudi se, gde je kraj...dokle više!? Neka dovedu bolje i obučenije, ako mogu! Što ne uzmeš od polunepismenog privatnika, MTJ, koji uplaćuje i prijavljuje minimalac, a vozi A4,M5,X6,Q7,S8...što ne uzmeš od pevaljki, od fudbalera i menadžera...MRŠ!

  • Katarina Vreme: 21.12.2014 18:04h

    Vucic je rekao da nam treba godinu i po. A dokle se misli da i cene budu isto tako visoke ili vece, a nasa plata manja. Ne vidim kako se moze sve u Srbiji poboljsati ako smanjujemo kupovnu moc. Uvedite platne razrede. To odgovara svima nama !!! Pitamo se i mi iz provincija

  • Драгомир Vreme: 21.12.2014 19:10h

    Ви који сте се преко ноћи УНАПРЕДИЛИ а одговорни сте за беду у Србији на следећим изборима немате шансе!Да мени смањите пензију за неколико хиљадарки а при томе све могуће цене да скачу мислите да ћу на следећим изборима да вас частим са мојим гласом за вас?Док се сви ослобађају од проклетог ММФа ви слушате шта вам наређују?Парада вам је донела забрану ,,Јужног тока,,?Довели сте кинезе и мислите да ће бити брзе пруге?Када се сведу рачуни далеко више помоћи добијамо са запада!А ви руси па руси?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP