Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VERAN PRIJATELJ

Sloba Mrkonjiću priznao da je pravio greške

Autor: Alo.rs | 11.03.2015 - 09:46:00h | Komentara: 2

Milutin Mrkonjić tvrdi da je Slobodan Milošević bio najveći državnik posle Tita, ali i da je pravio greške. Bio je, tvrdi okrenut Zapadu, SAD i EU višre nego svi ostali predsednici Srbije.

Otvorio novčanik za koleginice: Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Milutin Mrkonjić, poslanik Socijalističke partije Srbije i verni saborac Slobodana Miloševića, na godišnjicu njegove smrti u intervjuu za "Politiku" tvrdi da mu je bivši predsednik, pred smrt u Hagu, priznao da je pravio greške.

- Slobodan Milošević bio je najveći državnik, možda najveći posle Tita. Ne tražim ja da sve što je radio Slobodan Milošević apriori od naroda bude prihvaćeno. On je meni često pričao u Hagu. " Mrko, pravio sam greške u raznim stvarima." Ali, uveravao me je da nije hteo dati ni pedalj teritorije naše zemlje. I to je Slobodan Milošević koga poštujem i cenim - rekao je Mrkonjić i dodao da se sadašnje rukovodstvo SPS nije odreklo politike Miloševića.

- On (Milošević) bio je veći poklonik Zapada, Amerike i Evropske unije nego što su to bili svi predsednici Srbije posle njega - tvrdi Mrkonjić.

Mrkonjić je potvrdio i da se redovno čuje sa udovicom Slobodana Miloševića, Mirjanom Marković. Kaže da sa njom ne priča o politici:

- Ja sa Mirom govorim o konkretnim životnim i egzistencijalnim pitanjima - kaže Mrkonjić i dodaje da ne zna niša o prodaji Miloševićeve kuće na Dedinju Ćazimu Osmaniju:

- Mirjana Marković ima svoje advokate, koji mogu i time da se bave. U tome nikada nisam učestvovao - rekao je Mrkonjić povodom navoda u medijima da upravo on prodaje kuću Osmaniju, i da je zbog njegovog izbora kupca Mira Marković navodno jako ljuta.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 13.03.2015 06:38h

    Милошевићеви другари из Пожаревца су упозоравали да ће он бити лош господар Србије јер се знало да тада да црногорцу је важнија власт комуниста по сваку цену а не добробит народа.Под његовом командом Србија бележи НАЈГОРИ перид живота!И Мркоњић би ,,да погине за такву особу,,?Човек који служи као ,,носач Анине торбице,, је ожењен човек што је један од доказа да комуњарама ништа није свето!

  • DJovan Vreme: 14.03.2015 23:29h

    Da je ovo i slicno drzavi takvi kao sto je Mrkonjic bili bi utamniceni jos davne 2001 godine i jos ne bi izasli otuda. Zato su ubili coveka, koji je hteo od Srbije da napravi drzavu,ali to nije odgovaralo prokletim komunistickim izrodima,taj otpad srpskog roda treba zabraniti, a njihovu ideologiju proglasiti neprijateljskom i tako postupati prema njima tako bi Srbija jedino brzo povratila ugled u svetu od kojeg nazalost nasu zavisimo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP