Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DA VRATI MANDAT

Sloga: Ušao na listi demokrata, pa počeo da podržava vlast

Autor: Beta | 05.12.2014 - 13:13:00h | Komentara: 0

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas od poslanika Milana Petrića da im vrati mandat jer je počeo da podržava vladajuću većinu, a ujedno su zatražili i smenjivanje ministra za rad Aleksandra Vulina.

"Sloga" je na parlamentarnim izborima nastupila na listi opozicione Demokratske stranke, a Petrić je, kako se tvrdi, napustio poslanički klub demokrata i podržao vlast. Od Petrića je mandat juče zatražio i DS.


s

"On (Petrić) nije opravdao očekivanja koja je od sindikata dobio, nije branio interese radnika, već naprotiv, svojom neaktivnošću, a nekada i uzdržavanjem od glasanja podržavao vladajuću većinu u izglasavanju najpogubnijih zakona koji se tiču zaposlenih", navodi se u saopštenju.

"Sloga" je navela da sumnja da je u slučaj umešan i ministar rada Aleksandar Vulin i njegov Pokret socijalista, koji su, dodaje se, letos neuspešno pokušali da razbije "Slogu", u čemu je učestvovao i Petrić, nakon čega je isključen iz članstva.

"Nakon ovakvih poteza, logično je da se pridružimo zahtevima za smenom Aleksandra Vulina i poništavanjem konkursa za dodelu sredstava NVO, a koji je raspisalo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, jer sumnjamo da će deo tog novca završiti u stvaranju projekta formiranja stranačkih sindikata Aleksandra Vulina i njegove partije", navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP