Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLOŽENA ODLUKA

SNS: Bez rasprave o smeni Đilasa

Autor: Tanjug | 03.12.2012 - 20:24:00h | Komentara: 24

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić kaže da članovi GO SNS nisu raspravljali o promeni vlasti u Beogradu, već o Statutu stranke i prijemu Narodne partije u SNS. Upitan da li je bilo reči o promeni vlasti u Beogradu, odgovorio je odrečno. On je rekao da je Kosovo bila tema, ali je naveo da će javnost o tome biti obaveštena.

Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je uoči sednice da će na GO biti reči o prekomponovanju vlasti u Beogradu, ali i o borbi protiv korupcije, KiM, stanju u zemlji i unutarstranačkim pitanjima.

Političari ne mogu da zaustave promenu - Vučić

Bez razgovora o smeni Đilasa: Aleksandar Vučić | Foto: Dalibor Danilović

On je rekao i da je sigurno da večeras neće biti konačnog odgovora na pitanje o promeni vlasti u Beogradu i da očekuje da će se na narednim sednicama Glavnog odbora znati više o tome.

Na pitanje da li je s partnerima na republičkom nivou, pre svega iz SPS-a i PUPS-a, razgovarao o prekomponovanju vlasti u Beogradu, Vučić je rekao: "Zar mislite da bih bio neozbiljan da na televiziji javno kažem da znam ko bi imao većinu".
Upitan da li će se razgovarati o potencijalnim opcijama za Beograd, on je istakao da hoće, ali da se ne radi o "pitanju otimanja, uzimanja, prekomponovanja ili spasavanja, već o širem političkom kontekstu". "Mnogo važnija pitanja nalaze se pred zemljom", rekao je Vučić novinarima uoči sednice GO.
On je ranije, čestitajući Draganu Đilasu, aktuelnom gradonačelniku Beograda, na izboru za novog predsednika DS, za B92 izjavio da SNS ima većinu za njegovu smenu i dodao da će o tome odlučiti organi stranke.
Potpredsednik SNS Bratislav Gašić je, međutim, nakon završetka sednice, rekao da je na Glavnom odboru nije razgovarano o prekomponovanju vlasti u prestonici, već o doradi Statuta, kako bi stranka, koja se u poslednje tri godine znatno uvećala, mogla da funciniše.
On je kazao novinarima da je na Glavnom odboru razgovarano i o izboru novog Predsedništva i o aktuelnoj političkoj situaciji. Istakavši da izbor članova Predsedništva još nije konačan, Gašić je rekao da bi taj proces trebalo da bude završen na sledećoj sednici Glavnog odbora.
Na sednici GO SNS ranije večeras Narodna partija je postala kolektivni član SNS-a, dok je predsednica te stranke Maja Gojkovićeva izabrana za člana Predsedništva SNS. Tu odluku jednoglasno je podržao Glavni odbor naprednjaka na sednici u Centru "Sava".  
Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 03.12.2012 21:05h

    SNS čekaju teška vremena mnogo odluka i puno rada zašto su potrebni novi ljudi i dobro je da se glavni odbor odnosno predsedništvo pojača sa mladim ljudima poput Đurića i ostalih koji već rade odlično svoj posao. U tom kontekstu je i prijem Maje Gohjković i cele njene Narodne partije u kolektivno članstvo. Konačno je i Maja shvatila dobitnu kombinaciju i prešla u stranku koja može da obezbedi aktivno delovanje i podršku reformama društva. I Beograd će doći samo po sebi na red, ovaj status je neodrživ na duže staze i pitanje je dana kad Đilas ide u opoziciju.

  • dakica Vreme: 03.12.2012 22:13h

    Treba smeniti sve koji nisu sposobni da vode zemlju.

  • Maras Vreme: 03.12.2012 22:23h

    Gospodin Vucic yna kad o cemu treba raspravljati

  • LJUBICA Vreme: 03.12.2012 22:28h

    Nema Vucicu nista od tebe. Kad ti ne mozes da izadjes na kraj sa Krkobabicem kako ces tek sa korupcijom. Ti si jedna velika PREVARA a ne promena.

  • Petra Vreme: 03.12.2012 22:30h

    Spor ali siguran napredak SNS.Polako ce se promeniti i vlast u Beogradu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP