Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

SNS: Čedo, odakle
ti pare?

Autor: Tanjug | 28.10.2012 - 15:57:00h | Komentara: 59

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je danas lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, povodom njegovog istupa na sednici Glavnog odbora te stranke, da se izjasni zbog čega su utihnule njegove prozivke tajkuna, odakle mu novac za kupovinu "Fidelinke" i da precizira svoj stav u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju SNS, počelo je da se obistinjuje ono što je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio na početku borbe protiv korupcije da će "pojedinci iz poslovno-političkih krugova, poput Jovanovića, sve češće pokazivati nervozu i besmislenim izjavama pokušavati da diskredituju rad vlade".

Aleksandar Vučić

Zašto Jovanović sada ćuti? - Aleksandar Vučić | Foto: Goran Sivački

Umesto što šalje besmislene poruke domaćoj javnosti, Jovanoviću bi bolje bilo da odgovori zbog čega su najednom utihnule sve njegove prozivke tajkuna, na koji način je naprasno nakon druženja sa kriminalcima iz Šilerove postao vrlo bogat čovek i odakle mu novac da kupi preduzeće "Fidelinka", kaže se u saopštenju SNS.
Srpski naprednjaci su pozvali predsednika LDP da, kada je reč o Kosovu i Metohiji, konačno precizira svoj stav u vezi s teritorijalnim integritetom Srbije.

Čeda de Sad

Vučić: Pokazao je nervozu! - Čedomir Jovanović | Foto: Vladislav Mitić

"Srpska napredna stranka je zadovoljna zbog toga što Čedomir Jovanović i njemu slični pokazuju sve veću nervozu zbog postupaka Vlade Srbije, pre svega, u vezi sa borbom protiv korupcije i kriminala, jer dokle god je ta nervoza kod njih prisutna, to će biti znak da Srbija ide u dobrom pravcu", navodi se u saopštenju.

Reagovao na vreme: Čedomir Jovanović

Vučić: Jovanović sabotira Srbiju! - Čedomir Jovanović | Foto: Emil Čonkić

Iz SNS je poručeno i da će ta stranka podržati sve mere koje vlast planira da uradi kako bi što pre došlo do promena koje će od Srbije načiniti normalnu, modernu i civilizovanu državu "u čemu takvi kao što je Čedomir Jovanović već godinama pokušavaju da je spreče zarad ličnih i uskostranačkih interesa".

LDP: Nećemo dopustiti da SNS bezočno laže!

Liberalno demokratska partija kritikovala je danas Srpsku naprednu stranku, ukazujući da kampanjom laži i obračunom sa svakim ko politički drugačije misli pokušava da uspostavi totalitarni režim u kome će biti progonjeni svi koji se suprotstave pogrešnoj politici koja se u zemlji vodi.
"Ne impresionira nas bahatost stranke koja je uzurpirala svaku instituciju, i ponovo im poručujemo da mogu sve što ih interesuje da ispitaju, ali im nećemo dopustiti da bezočno lažu", navodi se u saopštenju.

Koliko je vlast uštedela?: Čedomir Jovanović

Koliko je vlast uštedela?: Čedomir Jovanović | Foto: Vladislav Mitić

 
"Jasno nam je da je za njih veoma bolno kada se pogledaju i konstatuju posledice njihove politike, naša obaveza je da ih u tome sprečimo i kao što ih se nismo plašili dok su bili radikali, teško da će nas zastrašiti kao naprednjaci", ističe LDP.
U saopštenju se navodi da nije svako ko je danas protiv Vučića ujedno i protiv obračuna sa korupcijom, kao što je u prošlosti svako ko je bio protiv Šešelja, Nikolića i Vučića bio i protiv ideje "Velike Srbije" i rata sa celim svetom.
"Rečnik i način obračuna naprednjaka identični su onim kojim su se služili u prošlosti zbog kojeg danas očajnički pokušavaju da peru svoje političke biografije i distanciraju se od svega što su u prošlosti radili i bili. Ne mogu prva dva predsednika SNS-a da pobegnu od istine da je vlada u kojoj su oni sedeli 1999. godine, vojno kapitulirala na Kosovu nakon čega je Srbija izgubila pravo da Kosovom upravlja", dodaje se u saopštenju.
LDP kritikuje SNS i zato što, kako navodi, "najavljuje svoje nove političke projekte koji će samo produbiti haos u zemlji".

SNS uzvratio "paljbu"

Srpska napredna stranka ponovo je danas zatražila od lidera LDP Čedomira Jovanovića da kaže čijim je novcem kupio "Fidelinku", ukazujući da je nedopustivo što čovek koji je "pružao političku podršku kriminalcima" optužuje nekoga za uspostavljanje totalitarnog režima.

"Nedopustivo je što čovek koji je poznat po tome što je pružao političku podršku kriminalcima, dozvoljava sebi da nekoga optuži za uspostavljanje totalitarnog režima. Čedomir Jovanović, sakriven pod plaštom borbe za institucije, koristeći nepostojanje istih u prethodnom režimu, stvorio je od sebe samo jednog u nizu 'uspešnih biznismena', dok su građani u Srbiji imali sve tanje novčanike", navodi se u saopštenju SNS.

Đilas i Mišković ratuju sa mnom - A. Vučić

Promene u Srbiji su nezaustavljive - A. Vučić | Foto: Dalibor Danilović

 
Naprednjaci su još jednom zatražili od Jovanovića da kaže "od čijeg i kakvog novca je kupio 'Fidelinku'", kao i "ko su tajkunske gazde čije finansijske interese i danas tako zdušno štiti" i "zašto ne sme da izgovori ime i prezime Miroslava Miškovića".
SNS ističe da borba protiv korupcije i kriminala, koja je konačno pokrenuta u Srbiji, mnogo smeta onima koji su se svih ovih godina u njoj uspešno snalazili.
"Niko, bez obzira kako se zove i bez obzira pod imenom koje političke partije se skriva, neće moći da umanji značaj novog poretka koji se u Srbiji stvara. Tajkunima i kriminalcima i propalim političarima, Srpska napredna stranka predvodjena predsednikom Aleksandrom Vučićem, poručuje da su se promene u Srbiji dogodile i da niko od njih to neće moći da zaustavi", poručila je SNS.

Aleksandar Vučić

SNS: Jovanović je oličenje bahatosti! - Aleksandar Vučić | Foto: P. Đaković

 
SNS očekuje od Vlade Srbije da što pre pripremi Predlog zakona o poreklu imovine, kako bi se u Srbiji konačno ustanovilo "kako su određeni privilegovani pojedinci, praktično preko noći, postajali multimilioneri, dok su istovremeno gradjani Srbije i cela država bivali sve siromašniji".
"Inače, što se bahatosti tiče, Čedomir Jovanović je oličenje bahatosti i osionosti, a nismo ga se plašili ni kad je sprovodio sve metode autokratskih vlasti 2002-2003. godine, pa ga se nećemo plašiti ni danas", navodi se u saopštenju SNS.

Poslednji komentari
  • Lanmi Vreme: 28.10.2012 16:17h

    Nek kaze Vucic odakle njemu stan u 'crvenkapi'

  • gago Vreme: 28.10.2012 16:41h

    E gospodine Jovanovicu radujem se sto te nisu zaboravili.Nadam se da ce nadlezni obaviti posao u tvom slucaju a i u ostalim slucajevima kojih je na pretek vrlo brzo i kako treba,naravno po zakonu.

  • Petar XXL Vreme: 28.10.2012 18:42h

    Cedoviste nece moci jos dugo da pluje po Srbskom narodu koje svakodnevno pljacka. Doci ce dan kada ce mu biti zgazeno na rep. Vecina jedva ceka da ga vidi sa lisicama na rukama.

  • normalan Vreme: 28.10.2012 20:36h

    em smrkadjija, em narkoman

  • Acika šacika Vreme: 28.10.2012 21:03h

    Nije štos da se tek poneko upita za zdravlje kao Čeda nego ajmo svi. Takav stav bi nas izvukao iz ovakvog stanja. znalo bi se u svakom trenutku ko koliko i šta poseduje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP