Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANIČKE PLATE

SNS Duliću i Malovićevoj nevoljno daje plate!

Autor: M. D. | 18.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 11

Iako su sami podneli ostavke na poslaničke funkcije, a ubrzo dobili i mesto u Predsedništvu Demokratske stranke, Snežana Malović i Oliver Dulić traže i poslaničke plate!

Snežana Malović

Snežana Malović | Foto: FoNet

Oni su od Administrativnog odbora Skupštine Srbije zatražili odobrenje da u narednih šest, odnosno dva meseca, primaju platu od 75.000 dinara.
Zoran Babić, predsednik tog tela, kaže da će parlament o ovom zahtevu odlučivati na sednici u četvrtak ili petak.


- Oni imaju zakonsko pravo na naknadu na ime ličnog dohotka jer su bili u stalnom radnom odnosu, ali je takav zahtev nemoralan. Imamo opoziciju koja i kada izađe iz parlamenta i podnese ostavke, iako su izuzetno imućni i imaju svoja radna mesta, kao što ga ima Dulić kao ortoped, traži da ih i dalje finansiraju građani i to u trenutku kada se država bori za smanjenje javnog duga - ocenio je Babić i naglasio da će se po potrebi raditi svakog dana.

Oliver Dulić

Oliver Dulić | Foto: Milorad Milanković


- Naravno da treba da se radi i subotom i radiće se, jer su poslanici ovde poslati da bi kreirali zakone ne samo utorkom, sredom i četvrtkom već u punom kapacitetu svim danima ako je to potrebno - dodao je Babić. Inače, prema Zakonu o Narodnoj skupštini, poslanik koji ostvaruje platu u ovom telu ima pravo na naknadu tog iznosa po prestanku funkcije u visini plate koju je imao na dan prestanka funkcije, a najduže šest meseci.
Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 18.12.2012 08:55h

    Nemajući petlju da se suprostave " naredbi " svog novog partijskog šefa Dulić i Malovićka podnose ostavke na poslaničke funkcije ali ne zaboravljaju da upute zahtev administrativnom odboru Skupštine da im se isplati pripadajuća naknada poslaničke plate za šest meseci koja im pripada. I dok je svoj moral i politička opredelenja Dulić demonstriarao ranije hapšenjem u vezi optičkih kablova , Malovića ovim gestom pokazuje da su pare najvažnije i da se sve kad je u pitanju novac zaboravlja. Nikad nije dovoljno, svi bi preko hleba i pogaču pa tako i ovo dvoje kadrova DS-a pokazuju šta je moralno posrnuće i kako se od nekoga koje bio kako se u nraodu kaže " sve i sva " postaje " niko i ništa ".

  • Kati Vreme: 18.12.2012 13:22h

    Malo ste uzeli dok ste bili na vlasti.Sada hocete jos.Sramota

  • Makisa Vreme: 18.12.2012 13:23h

    Dulicu, nije ti dovoljno bogatsvo sto si stekao, da ne kazem na koji nacin, nego trazis i platu ! Jel za taj "rad" ?Sta ces s tolkim novcima, niko nista nije odneo na onaj svet !

  • Bude Vreme: 18.12.2012 18:31h

    Malo li Vam je bilo?

  • Bato Vreme: 18.12.2012 18:33h

    Neka ih bude sramota!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP