Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ČLANOVI VLADAJUĆE KOALICIJE REDOM NEGIRAJU DA ĆE BEKO DA IH RAZDVOJI

SNS i SPS: Ne može nam niko ništa!

Autor: S. Vojinović | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Članovi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije listom su juče negirali da u vladajućoj koaliciji ima krize i da su reči biznismena Milana Beka uzdrmale savez. Iako su se proteklih dana mogle čuti oštre izjave sa obe strane, juče su svi negirali da koalicija ima probleme.

Ivice, pevaš li ti i onu  staru „Ne može nam niko  ništa, jači smo od  sudbine“?!: Dačić i Vučić

Ivice, pevaš li ti i onu staru „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“?!: Dačić i Vučić | Foto: Masanori Jošida

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je juče da je priča o krizi u vladajućem taboru samo spekulacija. Ona je odgovarajući na pitanje o odnosima u vlasti nakon izjava o biznismenu Milanu Beku kazala da su se „razne stvari okolo pisale“, ali da Vlada „ima svoj cilj“.


- Nema krize, nisam to primetila. Ja sam preksinoć sa premijerom Dačićem bila na konferenciji o energetici, a onda na sastanku u vezi sa raznim međunarodnim kreditima. Vlada ima svoj cilj i donosi ozbiljne ekonomske mere i zaključke - rekla je juče Mihajlović.

I predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da za sada ne vidi nikakav problem u odnosima između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Drecun je rekao da „nema svađe“ između SNS-a i SPS-a, a da u svakoj koaliciji mogu da postoje različita razmišljanja o tome na koji način rešiti neki problem.

Beko ih nije uzdrmao: Zorana Mihajlović

Beko ih nije uzdrmao: Zorana Mihajlović | Foto: Aleksandar Levajković


- Ključna stvar za opstanak Vlade je koliko će koalicioni partneri, prevashodno SPS, moći da prate SNS u dubinskim suštinskim reformama društva, a za sada se pokazuje da mogu - rekao je Drecun.

Šef beogradskog SPS-a Aleksandar Antić smatra da socijalisti blogom o biznismenu Milanu Beku nisu naljutili SNS. On je povodom oštrih izjava na liniji SPS - Milan Beko kazao da deli stav sa liderom socijalista i premijerom Srbije Ivicom Dačićem - da to nije najvažnije pitanje za Srbiju. Antić kaže i da su normalne „prozivke“ koje stižu iz redova naprednjaka da vlast koja je vodila grad u prethodnih pet godina nije ništa valjala.

- To je uobičajeno u politici, to je politički ambijent. Danas kritikujemo, sutra radimo zajedno - rekao je Antić.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović je na pitanje novinara da prokomentariše polemiku Milana Beka i socijalista odgovorila kratko.
- O Milanu Beku poslednji put sam razmišljala kada je bio na listi SPS-a 2000. godine!

Digao prašinu:  Milan Beko

Digao prašinu: Milan Beko | Foto: Ognjen Radošević

Beko: Dačiću, prijatelju, nikada te ništa nisam molio!


Beko se juče ponovo oglasio saopštenjem da su ga „agresivnost saopštenja SPS-a, grubost ličnih uvreda i pozivi na javni progon“ naveli da se Dačiću obrati kao nosiocu tri važne funkcije u Srbiji - premijerske, ministra policije i lidera jedne vladajuće stranke. Beko je pozvao Dačića da potvrdi da navodi iz tog saopštenja ne odgovaraju istini, pre svega u delu „u kojem se ukazuje da sam sklon manipulaciji radi ostvarenja svojih ciljeva“.
- Vi pre svih možete da potvrdite javnosti da vas za sve ove godine tokom kojih ste angažovani na visokim funkcijama, pre svega ministra unutrašnjih poslova, baš nikada nisam zamolio, kao dugogodišnjeg prijatelja, da se zauzmete i olakšate mi položaj u istragama koje MUP vodi u preduzećima u čijim sam kupovinama učestvovao - napisao je Milan Beko. Beko: Dačiću, prijatelju,
nikada te ništa nisam molio!
Beko se juče ponovo oglasio saopštenjem da su ga „agresivnost saopštenja SPS-a, grubost ličnih uvreda i pozivi na javni progon“ naveli da se Dačiću obrati kao nosiocu tri važne funkcije u Srbiji - premijerske, ministra policije i lidera jedne vladajuće stranke. Beko je pozvao Dačića da potvrdi da navodi iz tog saopštenja ne odgovaraju istini, pre svega u delu „u kojem se ukazuje da sam sklon manipulaciji radi ostvarenja svojih ciljeva“.
- Vi pre svih možete da potvrdite javnosti da vas za sve ove godine tokom kojih ste angažovani na visokim funkcijama, pre svega ministra unutrašnjih poslova, baš nikada nisam zamolio, kao dugogodišnjeg prijatelja, da se zauzmete i olakšate mi položaj u istragama koje MUP vodi u preduzećima u čijim sam kupovinama učestvovao - napisao je Milan Beko.

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 25.10.2013 09:56h

    zorana zvana istina!ajde zoko,pokazi nam tominu diplomu,odlicno to radis!

  • Perica Vreme: 25.10.2013 16:24h

    Ono sto je dobro nikako ne treba menjati, a Vucic i Dacic sjajno funkcionisu sto pokazuju i dosadasnji rezultati!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP