Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPET O REŽIMU BOJANA PAJTIĆA

SNS: Izbore u Vojvodini raspisati odmah!

Autor: Tanjug | 13.04.2015 - 15:26:00h | Komentara: 0

Srpska napredna stranka insistira da se odmah raspišu izbori u Vojvodini i da bude smenjen "kriminalni i korumpirani režim Bojana Pajtića", izjavio je danas funkcioner te stranke Aleksandar Martinović, ocenivši navode demokrata o pritiscima na njihove odbornike u Indjiji "lažnim i neistinitim".

Srpska napredna stranka

Srpska napredna stranka | Foto: ALO!

Martinović je na konferenciji za novinare naglasio da šef pokrajinske vlade Bojan Pajtić i DS beže od izbora ne samo zbog toga što će na njima izgubiti, već i zato što se plaše krivične odgovornosti.
"Očigledno je da DS i Pajtić ne uživaju bilo kakvo poverenje građana Vojvodine i da nemaju nikakav politički legitimitet. Oni beže od izbora jer se plaše ne samo izborne, već i krivične odgovornosti. Pajtić i njegova kamarila u Vojvodini se plaše da ne odu u zatvor", rekao je Martinović.

On je napomenuo da građani Vojvodine znaju za brojne malverzacije, pre svega kada su u pitanju Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, Sekratarijat za nauku i tehnološki razvoj, a koje "isključivo služe za finansiranje DS, Pajtića i njegovih prijatelja, odnosno preduzeća koja su pod direktnom ili indirektnom kontrolom DS".
Prema njegovim rečima, do danas nije završeno privođenje nameni dvorca u Novom Bečeju za potrebe dece ometene u razvoju, ali su "kriminalci iz DS uspeli da ukradu preko milion evra za realizaciju tog projekta".

"Vojvodina je poprište kriminala i korupcije i gotovo sve institucije u pokrajini koje imaju bilo kakve veze sa novcem su u službi DS, na način koji je nezakonit", napomenuo je Martinović.
Povodom optužbi demokrata da SNS pritiscima i ucenama na odbornike DS u Indjiji pokušava da smeni vlast u toj opštini, Martinović je kazao da bi pokrajinskom rukovodstvu te stranke bilo bolje da se bavi svojim poslom i oporavkom vojvodjanske privrede, umesto što iznosi "laži i neistine".
Optužbe demokrata Martinović ocenjuje kao pokušaj da se blaćenjem i neistinama omalovaži volja gradjana Vojvodine i Indjije, budući da su demokrate ubedljivo izgubile izbore u Vojvodini na prošlogodišnjim izborima.
Martinović je dodao da DS od 45 opština i gradova u Srbiji nije prešla cenzus u 19, medju kojima je i Indjija.
"Njima se svašta prividja u tom strahu, pa i da neko pritiska odbornike u Indjiji, a radi se o tome da niko više ne može da trpi vlast Pajtića", rekao je Martinović, navodeći i da je "bruka i sramota" vladati u Vojvodini sa 5,86 odsto glasova.
Uz napomenu da su inicijativu za smenu vlasti u Indjiji potpisali odbornici SNS, SRS, LSV, pet iz DS i jedan iz SPS, Martinović je naglasio da Indjija nije jedina opština u kojoj odbornici DS napuštaju politiku koju vodi Pajtić, ne želeći da budu deo "kriminalnom sistema i taoci takve politike".

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP