Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAT SAOPŠTENJIMA

SNS: Jovanović istinski simbol korupcije!

Autor: Tanjug | 17.12.2012 - 14:33:00h | Komentara: 89

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je lider LDP Čedomir Jovanović, koga nazivaju "Miškovićevim advokatom" - "istinski simbol korupcije, sprege politike i biznisa i svega nezdravog u Srbiji".

SNS je u saopštenju dostavljenom medijima, zatražila od nadležnih državnih organa da što pre izađu u javnost sa informacijama koga je sve finansirao Miroslav Mišković.

Srpska napredna stranka

Srpska napredna stranka | Foto: ALO!

"Srpska napredna stranka konstatuje da je Miroslav Mišković ponovo progovorio direktno iz usta Liberalno-demokratske partije. Da li je reč o telepatiji, ili su funkcioneri LDP-a, zajedno sa svojim direktorom Čedomirom Jovanovićem, možda još ranije od Miškovića, za ne tako malu šaku evra, dobili zadatak šta u kom trenutku treba da kažu i urade?", navodi se u saopštenju.

Poslanik LDP Nenad Milić rekao je ranije danas novinarima u parlamentu da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić zloupotrebavljava borbu protiv korupcije i da posle hapšenja vlasnika Delta holdinga Miroslava Mišković nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji, niti ko ih je u državi omogućio, već "ko je primao novac od Miškovića".

LDP, kako je dodao, tražiće da se da Skupština Srbije formira anketni odbor koji bi ispitao veze političkih stranaka i pojedinaca sa biznismenima i tajkunima i nelagalno finansiranje partija, jer tvrde da borba protiv korupcije "klizi u političku zloupotrebu i obračun sa neistomišljenjicima".

SNS, kako je saopšteno, predloge LDP vidi samo "kao bedni pokušaj zamene teza, maskaradu, providnu i otužnu odbranu njihovog stranačkog tajkuna i finansijera Miroslava Miškovića".

Jovanović je, kako smatraju naprednjaci, biznismen koji "veoma lako i brzo menja svoje stavove, a dosledan ostaje jedino u pohlepi i mahnitoj želji za bogaćenjem".

Pod državnom lupom: Čedomir Jovanović

Napali ga naprednjaci: Čedomir Jovanović | Foto: FoNet

Naprednjaci su pozvali "Miškovićevog advokata i profesora doktora ekonomskih nauka Čedomira Jovanovića da održi predavanje vlasnicima i direktorima svih malih i srednjih preduzeća na temu kako se postaje uspešan biznismen u Srbiji, da im izloži svoj biznis plan da bi i njihove firme poslovale jedanko profitabilno kao njegova 'Fidelinka'".

SNS je takođe zatražila da Jovanović objasni kako je, "kao 'eminentni' srpski dramaturg, do vrha napunio svoju kasicu na tako zakonit i transparentan način".

Narod, kako smatraju u SNS, nije bio u amneziji 12 godina i gradjani Srbije i te kako "znaju ko nas je pljačkao i zašto smo dovedeni do prosjačkog štapa".

"Nije potrebno da nam otvaraju oči funkcioneri LDP-a, koje je Jovanović isturio u prvi plan na današnjoj konferenciji za novinare, a koji stoje iza tog beskrupuloznog čoveka čije ponašanje je uslovljeno cenovnikom njegovih političkih usluga. Dokle god nas takvi profili ličnosti ne podržavaju u borbi protiv korupcije i kriminala, znamo da jesmo na pravom putu", dodaje se u saopštenju.

SNS, zaključuje se u saopštenju, pruža bezrezervnu podršku Vučiću i svim državnim institucijama u nameri da se jednom za svagda zaustavi pljačkanje državne imovine i gradjana jer "Srbija nije niti će biti bilo čija prćija".
Poslednji komentari
  • Milan Ch Vreme: 17.12.2012 14:59h

    Sad bi bilo najbolje da oni koji nisu glasali pojedu svoje bele listice!

  • Zoran Vreme: 17.12.2012 15:51h

    Propustili ste najvažnije. Simbol veleizdaje otadžbine!

  • Ziki BG Vreme: 17.12.2012 16:08h

    SNS bi trebalo da pusti da se cuje i neki drugi glas, a ne da svi kao pacici ponavljaju jedno te isto u zelji da svi misle kao oni !

  • Marly Vreme: 17.12.2012 17:45h

    Sns samo daje izjave ! Nisam glasao da daje izjave Vucicu nego da ispitas sve sumnjive.Ceda se sam nudi,dokazite da je kriv !!!

  • Helena Vreme: 17.12.2012 21:18h

    Ldp se oglasava vise nego ikada ranije. Neka budu malo strpljivi, doci ce i oni na red!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP