Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZABORAVIO NA OPOZICIJU

SNS: Pravno nasilje Novice Tončeva

Autor: Tanjug | 21.12.2014 - 23:11:00h | Komentara: 3

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici ocenio je da je predsednik Skupštine opštine Novica Tončev na sednici pribegao pravnom nasilju i nije dozvolio opoziciji da diskutuje.

Poslanici koji dobro  zarađuju treba  da odlaze o svom  trošku na zasedanja Skupštine Novica Tončev

Novica Tončev | Foto: Goran Srdanov

U saopštenju SNS-a navodi se da je Ivica Tončev, prilikom rasprave o odborničkim pitanjima, sebi i zameniku predsednika opštine dao neograničeno vreme za diskusiju, prenosi Tanjug.
Njih dvojica su tokom diskusije "komično i bezuspešno pokušali da relativizuju javno iznesene dokaze o korupciji i bahatom i nezakonitom trošenju novca građana opštine Surdulica", naveo je SNS.
Takođe piše i da su od odbornika opozicije tražili da saslušaju govornike, posle čega će u skladu sa poslovnikom i dobiti reč.
Međutim, navodi se u saopštenju, nakon diskusije zamenika predsednika opštine, Tončev je "odmah proglasio sednicu završenom i praktično pobegao sa mesta predsedavajućeg, ostavljajući u čudu čak i svoje najbliže saradnike, ne održavši svoju reč i svoju zakonsku obavezu po ko zna koji put".
"Ovakvim postupkom predsednika Skupštine opštine Surdulica Novice Tončeva i njegovim napuštanjem i bežanjem sa sednice Skupštine učinjeno je najgrublje nepoštovanje institucije odbornika", smatraju naprednjaci te opštine.
"Shvatajući da je ovakvim činom predsednik Skupštine morao sebi da obezbedi makar nekoliko novogodišnjih minuta koje će moći na miru da emituje na kablovskoj televiziji, ukazujemo predsedniku Skupštine Novici
Tončevu da je današnjim sramnim i brutalnim postupkom, koji smo odmah prozreli i ukazali na njega i tokom same sednice i kojim nije dao reč odbornicima Srpske napredne stranke, samo još jednom u nizu javno priznao poraz i politički fijasko", piše u saopštenju.
Kako je navedeno, odbornici Srpske napredne stranke "nikada neće prestati da ukazuju na sve veći broj zvaničnih dokumenata koje poseduje i koji jasno i nedvosmisleno ukazuju da sistem funkcionisanja opštine Surdulica počiva na zloupotrebama i korupciji koju više niko ne može da sakrije od građana opštine Surdulica".
Poslednji komentari
  • DS Vreme: 22.12.2014 01:08h

    TONČEV JE KRIMINALAC NAJVIŠEG RANGA I ČUDI DA OVI IZ SNS-A NISU O TOME OBAVESTILI MINISTRA POLICIJE I PREMIJERA VUČIĆA. LJUDI, OZBILJNO VAM KAŽEM...OPASAN TIP I LOPOVČINA...KRADE BUDŽET I NOVCE PORESKIH OBVEZNIKA GODINAMA....

  • bane Vreme: 22.12.2014 09:16h

    On drzi sve u svojim rukama i nedozvoljava nikome da se primakne u vlast

  • Mina Vreme: 19.03.2015 12:35h

    Nece jos dugo da drzi sve u svojim rukama,treba da odgovara za sve sta je radio i koliko je krao...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP