Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POČELO JE

SNS prvi predao izbornu listu: Cilj nam je da budemo "broj jedan"

Autor: Beta | 04.02.2014 - 16:10:00h | Komentara: 1

Beograd - Srpska napredna stranka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a nosilac i prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

SNS: Najbitniji su nam ljudi!

SNS: Najbitniji su nam ljudi! | Foto: Beta

Na listi od 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, osim naprednjaka, nalaze se i predstavnici SDPS, Nove Srbije, SPO i Pokreta socijalista.
Lista nosi naziv "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", a predali su je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić, lideri SDPS, NS i Pokreta socijalista Rasim Ljajić, Velimir Ilić i Aleksandar Vulin, kao i potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.

Prvi na listi i nosilac liste je lider SNS, Aleksandar Vučić.
Prema rečima Stefanovića, na listi su i predstavnici Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića, iako s tom strankom nije potpisan sporazum.
- Glasovi koje dobije naša lista, treba da učine da SNS i njeni partneri budu ubedljiv 'broj jedan', zato što nama nije važno, niti je bitno za gradjane Srbije, ko će biti drugi, treći ili četvrti, mi ne pravimo matematičke koalicije, nas matematika ne interesuje, nas interesuju ljudi - rekao je Stefanović.
On je naglasio da nema više vremena za gubljenje i da se reforme moraju spovesti brže i snažnije jer gradjani teško žive.
- To su "dubinske reforme, snažna i nemilosrdna borba protiv kriminala i korupcije, i nova šansa za mlade ljude da imaju jednaku šanšu da se razviju u zemlji koja ima snažnu ekonomiju - rekao je on.
Upitan koliko je mesta na listi predviđeno za SNS, a koliko za koalicione partnere, Stefanović je odgovorio da "nisu prebrojavali" i da će lista uskoro biti objavljena.
Lider Socijaldemorkatske partije Srbije Rasim Ljajić takodje očekuje da će ta izborna lista ubedljivo pobediti i da će buduća vlada biti mala, ali efikasna.
- Vlada će usvojiti plan za tri meseca, šest meseci, godinu dana; postavićemo merljive ciljeve da bi gradjani mogli da prate šta ćemo od toga ostvariti - rekao je Ljajić.
Naprednjaci su prvi koji su RIK-u predali listu kandidata.
Naprednjaci su za dva sata sakupili 16.000 potpisa potrebnih za predaju liste kandidata za narodne poslanike.
Poslednji komentari
  • Sanela Vreme: 04.02.2014 16:36h

    Sta da se kaze osim da su jos jednom pokazali svoju spremnost da u svemu budu prvi, i po ko zna koji put se videlo da imaju veliku podrsku ,sasvim opravdano. Zaista su spremni da ovu zemlju dovedu u red i to je za svaku pohvalu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP