Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BITKA ZA PRESTONICU

SNS ubrzo o promeni vlasti u Beogradu

Autor: | 01.12.2012 - 12:45:00h | Komentara: 15

Stranački organi Srpske napredne stranke ubrzo će se oglasiti o pitanju promene vlasti u Beogradu, rečeno je na današnjem okupljanju SNS u Knez Mihailovoj ulici, gde je pokrenuta inicijativa za prikupljanje potpisa građana za izmenu Statuta Beograda.

Naprednjaci

Srpska napredna stranka | Foto: ALO!

  - Smatramo u ovom trenutku da građani vide perspektivu SNS u gradu, ali sačekajte da najviši organi stranke o tome odluče. Oni će se ubrzo oglasiti po tom pitanju i molim vas za još malo strpljenja - istakao je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić, odgovarajući na pitanja novinara.

Jovičić je rekao da je osnovna intencija izmene Statuta Beograda da se gradskim opštinama i lokalnim samoupravama vrate nadležnosti, koje su im oduzete važećim Statutom, izglasanim 2008.

- Želimo da prihodi u lokalnim samoupravama ostaju u opštinama, da mogu da ih troše za dalje razvijanje, da ubrzamo proces legalizacije objekata i izdavanje građevinskih dozvola. Važno je da opštine uzmu veće učešće u izradi urbanističkih palanova, kao i da se matične službe vrate u nadležnost opština - rekao je Jovičić, predstavljajući neke od predloga naprednjaka.
On je dodao da SNS predlaže i da se opštinama, poput Mladenovca, Sopota, Barajeva, vrate status prigradskih opština i sve nadležnosti koje taj status podrazumeva.
Cilj izmena koje predlaže SNS, prema Jovičićevim rečima, jeste da se poboljša rad Beograda i njegovih opština, kao i da se one maksimalno približe gradjanima i da budu njihov servis, a ne da sve bude centralizovano.
- Ne možemo se razvijati ako imamo potpunu centralizaciju. Ukoliko bude potrebe, smatramo da treba i da se formiraju i nove opštine, samo sa svrhom da se maksimlalno lokalna samourpava približi gradjanima - rekao je Jovičić. 
Poslednji komentari
  • brana Vreme: 01.12.2012 15:47h

    Sve što ne valja svakako treba menjati, imam poverenja u SNS.

  • novica952 Vreme: 01.12.2012 17:20h

    Kako je pre neki dan reako predsednik SNS gan promeniti aktuelnu gospodin Vučić postoje sve indicije da je u Beogradu skrojena većina koja će za neki dan promeniti vlast i izvtšti potrebne promene pa i ove kad se tiču dale decentralizacije grada i vraćanje opštinama neke funkcije i nadležnosti koje je Đilas prigrabio za skupštinu grada i centralizovao da bi imao mogućnosti kontrole gde se šta gradi i izdaju dozvole. Siguran sam da će SNS dolaskom na vlast deo tih nadleržnosti preneti opštinama grada.

  • Kasper1 Vreme: 01.12.2012 17:57h

    Promena statuta grada je odlicna inicijativa i treba je podrzati samo sto ce Djilas tesko ispustiti vllast iz svojih ruku,

  • razocarana Vreme: 01.12.2012 23:58h

    Caooo Djiki !!!

  • ksenija Vreme: 01.12.2012 23:59h

    Dosao je i Beograd na red.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP