Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUKOB

SNS: Vojvođanska partija je separatistička

Autor: Beta | 07.02.2013 - 19:29:00h | Komentara: 3

Srpska napredna stranka (SNS) je danas ocenila da se vanparlamentarna Vojvodjanska partija bavi "separatističkom demagogijom i namernim izazivanjem incidenata".

To su "dokazali svojim saopštenjem u kojem odbacuju optužbe SNS, a da ih niko iz SNS nije ni pomenuo. Ko su uopšte oni (Vojvođanska partija), i zašto su se prepoznali u našem saopštenju?!", piše u saopštenju novosadskog odbora "naprednjaka".

Naprednjaci

Naprednjaci | Foto: ALO!

 Ocenjuje se da je to jasan pokazatelj da su pojedinci iz "Vojvođanske partije" prepoznali svoje programske ciljeve u saopštenju SNS u kojem se separatizam najoštrije osudjuje i ukazuje da marginalne grupe sigurno neće sprečiti obračun sa korupcijom. 

SNS u saopštenju nije odgovorio na zahtev Vojvodjanske partije (VP) da se "naprednjaci" u Novom Sadu najpre obračunaju sa korupcijom u sopstvenim redovima.
VP je u saopštenju navela da je najveća korupcionaška afera u Novom Sadu afera ATP Vojvodina u koju su, kako navodi, upleteni neki visoki funkcioneri SNS.
"Rešite se koalicionih partnera, optuženih za kupovinu glasova koji svakodnevno rasipaju budžetske pare svih Novosadjana na preskupe reprezentacije, reklame, putovanja i nesuvisle projekte u javnim preduzećima, pa ćemo vam poverovati", saopštila je VP.
VP je odbacila optužbu za separatizam i navela da se zalaže za "Vojvodinu republiku" u sastavu složene države Srbije, a za Novi Sad kao glavni grad "republike Vojvodine".
U Novom Sadu od jutros su grafiti "Vojvodina Republika", ispisani preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.  
Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 08.02.2013 02:39h

    SNS montira sebi političke protivnike kako bi ispalo da oni jedini rade na napredku .Istina je nešto sasvim drugo da i pod njihovom vlašću pljačka vojvodine napreduje a broj nezaposlenih i gladnih se povećava.raidsro yap

  • Mila Vreme: 08.02.2013 08:37h

    Cist separatizam, bukvalno tako. I to obnovljan vise puta, a svaki put dobije od naroda po nosu. A ovi sto samo jezikom rade, mogli bi vec jednom i mozak i ruke da upotrebe, a ne samo da leze, reze i zevaju da ih drzava kljuka.

  • NS2 Vreme: 08.02.2013 12:25h

    Ajd onaj nije po pravilima ,pa cu u ovom samo da pitam .Gde je u Ustavu zabranjeno izjasnjavanje o icijoj volji .A ako jeste apsite ih .Jer Vojvodina Republika je samo je samo teznja nekog da se izvrsi decentralizacija Srbije ,a to je svim zakonima i ustavom moguce !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP