Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IVICA DAČIĆ TVRDI

Socijalisti nisu Vučićev dekor

Autor: Tanjug | 11.12.2014 - 15:18:00h | Komentara: 2

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da SPS ne predstavlja dekor u Vladi Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, kao i da će izborni rezultat zavisiti od ponude koju budu imali za birače.

SPS će biti moderna evropska socijaldemokratska stranka: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

- Ne možemo mi da mu pomognemo da sve lepše izgleda, mi možemo da mu pomognemo da stigne do cilja. To je naš posao, i, još važnije, i sam Vučić veoma dobro zna, da samo to i može da bude naš posao. Da pomognemo, koliko je to u našoj moći, da ovo postane normalna i uredjena zemlja. Više od toga nije ni tražio od nas - rekao je Dačić u intervjuu "Nedeljniku", odgovarajući na pitanje da li je SPS u vladi samo dekor.
Na pitanje koliku podršku očekuje, pošto ankete pokazuju da raste rejting SPS, Dačić kaže da se ne bavi ni anketama, "niti onom vrstom paranoje koja u svakom procentu, zarezu, vidi nečiju lošu nameru".
- SPS ima tačno onoliku podršku koliku je dobio na izborima, i imaće, isto tako, tačno onoliku podršku koliko bude osvojio glasova na budućim izborima, a ne u anketama. A taj, izborni rezultat, zavisiće, uvek zavisi, od ponude koju budemo imali za birače - poručio je Dačić, te da zato toliko govori o promenama u SPS, o potrebi da budu bolji, brži, organizovaniji, napredniji.
U nedelju se održava Kongres SPS i Dačić kaže da je SPS stranka koja će biti u stanju da ostvari najvažnije ciljeve Srbije, te da ako socijalisti budu imali politiku budućnosti imaće i i budućnost.
- Svaka budućnost zavisi od onih koji je ostvaruju, od njihovih sposobnosti i mogućnosti. Ko nema budućnost, nema je jer nije bio sposoban da je ima, da se još jednom vratim na ono tumačenje Hegela. Drugim rečima, ukoliko budemo u SPS imali politiku budućnosti, imaćemo i budućnost. Ovaj kongres upravo to treba i da obezbedi. Politiku budućnosti - rekao je Dačić u intervujuu "Nedeljniku".
Govoreći o tome da će SPS biti u stanju da ostvari najvažnije ciljeve Srbije, Dačić je rekao i da takav SPS ne može da trpi borbu za funkcije, nego samo, i isključivo, borbu za razne modalitete i načine za ostvarivanje tog cilja.
- Dakle, hoću da se bore, u SPS, politike, a ne političari. Hoću principe, hoću ideje, hoću kreaciju, hoću svežinu, i samo oni koji to budu imali mogu da računaju da ću ih podržati. Hoću, jednom rečju, promene. Zato što su promene - život, a sve ostalo je, puko nestajanje. To su kriterijumi koji čine jednu stranku, stranku samostalnih, odgovornih i sposobnih ljudi - istakao je Dačić.
Poslednji komentari
  • Hudini Vreme: 11.12.2014 17:06h

    Pa i nisu, evo Ruzic je i najveca opozicija Vucicu u celoj Srbiji.

  • Lune Vreme: 11.12.2014 18:49h

    Hm,hmm..pa naravno, SPS je "udarna pesnica komiteta 300"..na celu kolone..unistavanja i kolonizacije svih resursa Srbije..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP