Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI ODGOVARAJU DEMOKRATAMA

Spasavamo šta se spasti može

Autor: Tanjug | 18.01.2015 - 15:20:00h | Komentara: 5

Srpska napredna stranka saopštila je danas da se od preuzimanja odgovornosti za vođenje javnih finansija i Srbije bori da popravi ono što je upropašćeno u prethodnom periodu, da efikasnim ekonomskim merama promeni privrednu klimu, a skupe kredite zameni povoljnijim i privuče investicije.

SNS

SNS | Foto: SNS logo

Reagujući na današnje saopštenje Demokratske stranke, koja je ocenila da je kreditni rejting Srbije zabrinjavajuće loš, naprednjaci su istakli da građani odlično znaju da Srbija danas više ne pravi nove dugove "već da grca vraćajući teške dugove koje su ostavile demokrate".

"Naš cilj je ono što je bilo nezamislivo za vreme vladavine DS - država bez dugova - i činimo sve da stvorimo uslove da se u Srbiji troši samo ono što se zaradi. A efekti takve nimalo lake, ali odgovorne i ozbiljne državne politike, uskoro će biti vidljivi svima", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, zahvaljujući ekonomskim merama Vlade Srbije, pre svega, kao rezultat mera fiskalne konsolidacije i strategije upravljanja javnim dugom, javni dug će početi da se smanjuje krajem 2016. "prvi put posle mnogo godina rasta, koji je prouzrokovala katastrofalna ekonomska politika DS-a".
Naprednjaci su zamolili demokrate, koje su optužili da su za četiri godine vladanja podigli javni dug sa 34,2 na 62,5 odsto BDP-a, da se uzdrže od deljenja lekcija "jer gradjani nisu od juče, i niko nije zaboravio da je ta političko-tajkunska organizacija učinila sve da uništi budućnost naše dece".
"Građani nisu zaboravili ni kako su funkcioneri DS-a, sa svojim prijateljima tajkunima, punili jedni drugima privatne bankovne račune, kroz pljačkaške privatizacije, otimačine kapitala državnih banaka, dok su pola miliona istih tih gradjana ostavili bez posla, i izbacili na ulicu," saopštava SNS.

Da skandal bude veći, dodaju, već petnaestu godinu za redom, isti ti funkcioneri Demokratske stranke, koji su uništili Srbiju, "danas, na čelu sa Pajtićem, haraju Vojvodinom i svaki dan koriste za nove bahatosti i pljačke, a, naravno, ne pada im na pamet da vrate milione koje su oteli od Razvojne banke, Fonda za razvoj i ko zna čega još", navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Ricardo Vreme: 19.01.2015 09:07h

    Isti,isti, isti, samo sa vecim stomakom.

  • bojann90 Vreme: 19.01.2015 11:06h

    Naprednjaci imaju tezak zadatak,vratiti Srbiju u normalu,posle prethodne vlasti koja je napravila haos.

  • Cicic Dragana Vreme: 19.01.2015 11:50h

    Haha'' legedo

  • Era Vreme: 19.01.2015 12:33h

    A šte ste spasili, osim što nas gurate u još veću bedu i siromaštvo. Ja vam više ništa, ama baš ništa ne verujem. Od vašeg spasa Srbija polako umire. Sistem je ostao isti i ništa se nije promenilo, sad vaši da malo napune džepove. Sve što ste obećali pre izbora ništa niste ispunili.

  • berija Vreme: 19.01.2015 12:53h

    Hehe originalno svaka čast !!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP