Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUMNJIVO

Sporna diploma Dačićevog savetnika
Ivice Tončeva (FOTO)

Autor: A.O. | 08.02.2013 - 21:27:00h | Komentara: 13

Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Ivice Dačića, na sumnjiv način je došao je do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini, a u javnost je došao i sumnjiv dokument na kome je kao dekan potpisan profesor doktor Slobodan Barać, koji je negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu.

Tončev je, završio Srednju tehničku školu „Nikola Tesla“ u Surdulici, autolimarski smer.

Prema tvrdnji izvora "Blica" dotični smer traje tri godine, dok je Tončev četvrtu godinu je upisao vanredno, ali nije završio. Posle toga, otišao je u Beč, a kada se vratio, upoznao se s Ivicom Dačićem.

Ivica Tončev

Ivica Tončev

- Kao jedan od finansijera, tražio je da postane savetnik u MUP, ali nije prošao bezbednosne procene. Takođe, nije imao ni potrebno obrazovanje, pa je na čudan način u kratkom roku došao do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini. Sa tom diplomom je 2008. zasnovao radni odnos u “Tončev gradnji”, firmi svog brata. Posle šest meseci diplomu i radnu knjižicu prebacio je iz tog preduzeća u Vladu Srbije i postao savetnik potpredsednika Vlade za evropske integracije - priča izvor "Blica".
Na diplomi Tončeva stoji potpis Slobodana Baraća koji je potpisan kao dekan, ali je Barać negirao da je ikada bio na toj funkciji.
- Ja sam bio profesor ekonomskih predmeta na Pravnom fakultetu istog univerziteta, gde sam bio i dekan 2001. i 2002. Na Građevinskom fakultetu nikada nisam radio - rekao je Barać.

Navodna diploma Tončeva

Navodna diploma Ivice Tončeva

I na fakultetu tvrde da 1997, kada je Tončev navodno diplomirao, Barać nije radio, a da je tada dekan bio Vukomir Savić.

Tončev je u međuvremenu diplomirao i na Megatrend univerzitetu u Zaječaru, pa je tom diplomom u kadrovskoj službi Vlade zamenio  onu iz Prištine.


 
Poslednji komentari
  • laza Vreme: 08.02.2013 21:48h

    1997. fakultet se zvao Gradjevinsko-Arhitektonski, Smer Niskogradnja nije postojao, Dekan fakulteta je bio prof. V. Savic,

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 09.02.2013 03:19h

    Sramno ,neprihvatljivo,naivno.kriminalno, ili neznam koju kvalifikaciju dati svemu ovome. Ako je samo 1% ovakvih uljeza u službe bezbednosti onda smo mi sigurni kao voda u rešetu i nije čudno što nam cveta žuta štampa-

  • Lala Vreme: 09.02.2013 05:38h

    Ko god nije završio državni fakultet,taj se nikada ne bi mogao zaposliti u Vladi.To je oduvjek bio osnovni zahtjev.Od 1991 sa Slobinom erom,a naročito sa ovim vrlim demokratama,na scenu stupaju ovakvi sa zanatima i privatnim kupljenim diplomama.Revizija i sve napolje iz Vladinih službi.Otkaz pod hitno.

  • helleniana Vreme: 09.02.2013 09:39h

    Napolje iz vlade i jedan i drugi i svi koji nisu cisti do osmog kolena

  • Dragan Vreme: 09.02.2013 09:42h

    Pa sta je tu cudno? Nas predsednik je magistrirao,a ne zna ni fakultet gde je,jos manje smer.... U Nemackoj je pao predsednik zbog diplome.Kod nas je to normalno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP