Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DAČIĆ:

Sprečiti zloupotrebe SIEPA i Fonda za razvoj!

Autor: | 11.11.2013 - 08:02:00h | Komentara: 3

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da treba ispitati navode o zloupotrebi u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Fondu za razvoj.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Đurica

“Treba sprečiti te zloupotrebe i analizirati koliko je toga zaista bilo”, rekao je Dačić za TV “Prva”, i dodao da o tome još nije razgovarao s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.


“Za mene je bio frapantan podatak koji je (ministar privrede Saša) Radulović izneo: da je manje od 100 radnih mesta otvoreno od svega što su davali iz Fonda za razvoj”, rekao je premijer i dodao da država treba da pomaže a ne da “baca pare”.

Ministar Radulović najavio je u petak da će SIEPA biti ugašena i da u 2014. godini investitori neće dobijati podsticaje iz budžeta za otvaranje novih radnih mesta.

- Aleksandar Vučić i ja nismo imali vremena da pričamo o izborima, izbora će biti ako bude problema u funkcionisanju vladajuće koalicije i ukoliko ne bude rezulata u radu... Naš odnos je korektan i profesionalan i nemam šta da zamerim Vučiću, mislim da smo ostvarili rezutate, što je najvažnije - izjavio je Dačić govoreći o odnosima između SPS-a i SNS-a. On je rekao da nije vrbovao Vuka Jeremića da pređe u SPS, ali je napomenuo da je Jeremić, dok je bio u DS-u i dok je bio ministar spoljnih poslova, vodio politiku koja je bliža programu SPS-a nego DS-a.

Prema rečima Dačića, sa Rusima je došlo do nesporazuma zbog usvajanja dokumenta o strategiji razvoja NIS na sednici Vlade Srbije, na predlog Ministarstva energetike.

“Niko od nas nije pretpostavljao da može biti problema, da smo znali ne bismo to stavljali na dnevni red”, rekao je Dačić. Tek smo kasnije saznali da ruska strana nije konsultovana, dodao je Dačić i precizirao da je Vučić o tome već razgovarao sa ambasadorom Rusije, dok danas u Beograd dolazi direktor “Gasproma” Aleksej Miler. Dačić je naglasio da je strateško opredeljenje Vlade da sa Rusijom realizuje projekte od zajedničkog ekonomskog interesa. On je za 24. novembar najavio početak radova na “Južnom toku” kroz Srbiju, projektu vrednom nešto malo manje od dve milijarde evra.

Dačić je kao gluposti okarakterisao navode da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić proruski čovek, Vučić pronemački, a on proamerički.
Poslednji komentari
  • aleksa Vreme: 11.11.2013 09:31h

    A sto nasa Vlada ne postuje Ustav i savija kicmu pred EU! To je problem.

  • Siniša Vreme: 11.11.2013 09:47h

    Reče Koferče?! Mene je zbog Dačića sramota što sam Srbin!. Dačić priča o sprečavanju zloupotreba?! O`emljo otvori se! Ivica je kadar Centra u Beogradu i isturena figura na koju se usmerava mržnja. Dačić je mutirao od: 1.) Reketaša za izvoz malina 2.) Pa koferče 3.) Banana men itd..., Moramo da spalimo zmijsko leglo Centa u Beogradu ili nas neće biti!

  • GoranB Vreme: 11.11.2013 14:17h

    u sklopu rebalansa budzeta treba pogasiti mnoge fondove koji kao i ovaj nisu imali nikakakvo opravdanje za postojanje kao ovaj npr,vec su sluzili iskljucivo za odliv novca iz budzeta i ko zna kakve namene.U vremenu krize,stezanja kaisa ovo doje kao cisto razbacivanje..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP