Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSTIZBORNO KOŠKANJE MOGUĆIH PARTNERA

SPS bi u vladu u inat Stefanoviću!

Autor: I. K. | 27.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Uoči zvaničnih pregovora o sastavu nove vlade, socijalisti su se nekoliko koraka udaljili od nove vlade, pošto su dobili sasvim direktnu poruku vrha Srpske napredne stranke da se bez njih može.

„Ajde, momci,  sad se lepo rukujte, pa da  nastavimo  pregovore...“

„Ajde, momci, sad se lepo rukujte, pa da nastavimo pregovore...“ | Foto: Nenad Đorđević

Reagujući na izjavu Novice Tončeva, člana Predsedništva Socijalističke partije Srbije, da ta stranka ne treba da ulazi u naprednjačku vladu, potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović najavio je da će stranačkim organima predložiti da zaobiđu SPS u pregovorima!


Ipak, lider naprednjaka i budući mandatar Aleksandar Vučić, kako „Alo!“ saznaje, nije potpuno otpisao SPS, ali je pogoršao ionako slabu poziciju Ivice Dačića na startu formalnih razgovora. Kako trenutno stvari stoje, Boris Tadić i njegova Nova demokratska stranka postali su „simpatičniji“ Vučiću i svakako su bliži ulasku u njegovu vladu.

- Stefanović sigurno nije ishitreno reagovao na stranačku nedisciplinu potencijalnog partnera. Ovo je zapravo otvoreno upozorenje koje Vučić šalje SPS-u i verovatno najava da je lakše iskombinovao vladu sa drugom stranom. To još nije rečeno, jer i NDS-u treba srozati cenu za ulazak u vladu - kaže naš izvor koji učestvuje u neformalnim pregovorima.

Koliko je socijalistima stalo da ostanu u Vučićevoj kombinatorici govori i jučerašnje saopštenje kojim su pokušali da ugase pravi politički požar koji je zapalio njihov funkcioner. Uz pregršt pohvala na račun prethodne saradnje SPS-a i SNS-a, socijalisti u saopštenju tvrde da je izjava Tončeva data pre sednice Predsedništva stranke na kojoj je jednoglasno doneta odluka da će SPS da se odazove pozivu SNS-a za formiranje buduće vlade.

- Uostalom, Novica Tončev je na sednici Predsedništva SPS-a podržao stav rukovodstva SPS-a - navodi se u saopštenju socijalista.
Ni iz naprednjačkog tabora juče nisu dolivali ulje na ovu vatru, pa potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović nije želela da nam otkrije da li će na predstojećem zasedanju Predsedništva SNS-a podržati Stefanovićev predlog.

- O tome kako će izgledati vlada, razgovaraćemo na sednici Predsedništva. Mnogi predlozi su mogući, ali je za mene još važnije kakav ćemo program imati i ko su ljudi koji će naredne četiri godine morati da budu veoma posvećeni - izjavila je ona za „Alo!“.

Novica Tončev

Novica Tončev

Tončev zanemeo!


Verovatno svestan kakav je karambol napravio, Novica Tončev je odlučio da ćuti.
- Bolje da više ne dajem nikakve izjave. Ćutaću do petka, a onda ću vam reći sve - rekao nam je on, a na pitanje zašto baš u petak, kratko je odgovorio: „Pa dolazim u Beograd i onda pričam“.

Poslednji komentari
  • bre Vreme: 27.03.2014 13:19h

    da kao u inat. Prodali bi sve zarad parčića vlasti.

  • Maja Vreme: 27.03.2014 16:13h

    Koga nema, bez njega se mo\e...

  • Slaviša Vreme: 27.03.2014 16:16h

    Da bi se postigla stabinost najbitnija je sloga a ako od starta stvari ne krenu kao treba ne vidim ni jedan razlog za dalje nastavljanje saradnje. Nemamo vremena za gubljenje niti ispravljanje nečijih greški kojih već ima i previše.

  • Ivica Vreme: 28.03.2014 10:32h

    u NDS imaju provereno dobre kadrove. Daleko su bolji od SPS bar je to moje mišljenje. Direktor Direkcije grada Beograda je u NDS zatim Miki Rakić čovek veličina od koga su strepeli svi kriminalci koji ima strašno dobre rezultate

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP