Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OČEKUJU TEMELJNU REKONSTRUKCIJU

SPS jednoglasno podržala ostavku Mrkonjića!

Autor: Tanjug | 26.07.2013 - 18:31:00h | Komentara: 3

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je danas podržalo temeljnu i sveobuhvatnu rekonstrukciju vlade, prihvatilo predlog Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja i ocenilo da je neophodno da URS donese odluku o personalnim promenama članova vlade i razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem.

Proverava se  isplativost  projekta: Milutin  Mrkonjić

Milutin Mrkonjić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

U saopštenju SPS se navodi da je Predsedništvo stranke podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru.


Takva rekonstrukcija, kako je naglašeno, ima za cilj, ne samo personalne promene već i suštinsku promenu čitavog sistema izvršne vlasti, kako bi se na bolji, efikasniji i odgovorniji način nastavilo sa ostvarivanjem dugoročnih ciljeva politike Vlade Srbije.

Za godinu dana svog funkcionisanja ova Vlada ostvarila višedecenijski cilj otvorivši pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji. To je rezultat pokrenutih reformi, napretka u dijalogu Beograda i Prištine, i ostvarenih uspeha u borbi protiv kriminala i korupcije.

Danas je potpuno promenjena slika i podignut ugled Srbije u medjunarodnoj zajednici sa ciljem da Srbija bude sledeća nova članica EU, navedeno je u saopštenju.

Kao svoj glavni cilj u narednom periodu, pored evropskih integracija, Vlada Srbije postavlja zaustavljanje dugogodišnjeg ekonomskog propadanja zemlje, podizanje životnog standarda gradjana, povećanje zaposlenosti, odnosno otvaranje novih radnih mesta.

Socijalistička partija Srbije još jednom potvrdjuje da je njen cilj pozitivna promena Srbije i da socijalisti u tom smislu daju svoj doprinos ozbiljnoj i temeljnoj rekonstrukciji vlade.

Na sednici Predsedništva jednoglasno je prihvaćen predlog inženjera Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja.

Predsedništvo SPS analiziralo je dosadašnji rad svih nosilaca javnih funkcija u ime Socijalističke partije Srbije, i ovlastilo predsednika Dačića da u postupku rekonstrukcije predloži odgovarajuće kadrovske promene.

Odgovoran pristup procesu rekonstrukcije SPS očekuje i od koalicionih partnera.

Predsedništvo je jednoglasno podržalo zajednički stav Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da je neophodno da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.
Imajući u vidu da će glavni cilj Vlade u budućem periodu biti ekonomska i finansijska konsolidacija i razvoj, krucijalno je da i u ovoj oblasti postoji podela odgovornosti kroz razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem.

Ukoliko do toga ne dođe, očito će biti potrebno definisanje novog koalicionog sporazuma kako bi Vlada Republike Srbije mogla da nastavi da ostvaruje svoje ciljeve u interesu Srbije i njenih građana, zaključuje se u saopštenju.
 
Poslednji komentari
  • mm87 Vreme: 26.07.2013 22:31h

    Covek je bio odavno zreo za smenu, dajte nekog mladog coveka sa dosta energije i spremnog za rad da zavrsi sve ono sto Mrkonjic nije jos ni zapoceo a trebao je odavno. Mislim da bi na njegovo mesto Vucic trebao da postavi svog coveka, nalik na sebe da radi svoj posao kako treba.

  • Asid Vreme: 27.07.2013 08:38h

    Mrka jeste bio loš ministar jer se time nije ni bavio ali od njega ima i gorih ministara iz SPS-a. Da ne govorimo o Krkobabiću, čije radno vreme u devetoj deceniji života i nije moglo biti veće od nekoliko sati mesečno.

  • Panter Vreme: 27.07.2013 12:44h

    Mrkonjic je sve, samo ne ugledni ministar. Iza njega brojne afere, brojna prozivanja, bahat privatni zivot. Sve je to uticalo da se narodu smuci. Naravno da njegova stranka zeli njega da smeni, znaju da je to jedini nacin da zadrze fotelje. Nadam se da im ni to nece biti dovoljno, i da ce biti raspisani izbori.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP