Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ULAZE U VLADU

SPS: Prihvatamo Vučićev predlog!

Autor: Beta | 17.04.2014 - 17:37:00h | Komentara: 3

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) je na današnjoj sednici odlučilo da prihvati predlog lidera Srpske napredne stranke (SNS) i budućeg premijera Aleksandra Vučića o učešću u novoj Vladi Srbije.

Uskoro odluka:  Dačić i Vučić

Dačić nastavlja razgovor sa Vučić | Foto: Nenad Petrović

"SPS smatra da je u najboljem interesu Srbije da se ne propusti prilika za sprovođenje reformi i razvoj Srbije. Bliska istorija Srbije je, na žalost, bila prepuna propuštenih prilika. Osnovni cilj SPS-a je da doprinese stvaranju moderne i razvijene Srbije, koja će postati deo porodice evropskih naroda", navodi se u saopštenju te stranke dostavljenom medijima.
Dodaje se da je Predsedništvo SPS ovlastilo lidera Ivicu Dačića da nastavi razgovore sa Vučićem "o načinu učešća i kadrovskim rešenjima u budućoj vladi".
Kako je ranije najavljeno, tokom sledeće nedelje bi trebalo da budu potpisani koalicioni sporazumi, a nova vlada koja će imati najviše 17 članova, trebalo bi da bude formirana 27. aprila.
Osim socijalista, koalicioni partner SNS-u u novoj vladi biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati
ministarske pozicije.
Poslednji komentari
  • vera Vreme: 17.04.2014 19:00h

    ovo je stvarno iznenadjenje dana: zasto li smo samo izlazili na izbore, da li to moze neko da mi objasni???

  • vorda Vreme: 18.04.2014 09:22h

    Postovani jadni narode! Sada vidite koja je Vucic kukavica! Ne sme sam da vlada sa svojom bolumentom od eksperata sa Univerzitetea u Urosevcu,Mladenovcu... Jadna je ovo zemlja,samo sreca u nesreci da slusaju ove sa Zapada ,tako da njihove genijalnosti ne dolaze do izrazaja!

  • Miljenko manjina Vreme: 18.04.2014 12:17h

    Hehehhe nasmeja me. Dacic prihvatio predlog da bi se reforme mogle nastaviti. Pa ti si kocio te reforme pa su zbog toga i bili izbori. To je bilo jedino resenje za ubrzanja reformi. A to sto si kao pojedinac usao u vladu je prvenstveno zbog nekih politickih krugova u Rusiji i Americi sa kojim imas dobre odnose. Pa da bi se nastavila saradnja sto bezbolnije ostavili su te da to radis.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP