Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRAŽE ZAŠTITU

SPS: Vučiću, spasi nas od Zorane Mihajlović!

Autor: blic.rs | 24.09.2014 - 20:35:00h | Komentara: 3

"Ako se utvrdi da nema dokaza za insinuacije protiv SPS, želim da verujem da će se premijer poneti zaštitnički prema našoj partiji", ovako predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić za “Blic” komentariše poslednje kritike potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja, infrastrukture i građevine Zorane Mihajlović na račun trojice visokih funkcionera socijalista Aleksandra Antića, Dušana Bajatovića i Milutina Mrkonjića.

- Veoma je važna kolegijalnost i principijelna posvećenost i opredeljenost za realizaciju strateških ciljeva Vlade. SPS i naši kadrovi su permanentno bili i biće na toj liniji. Otvoreni smo i da kolegijalno i partijski diskutujemo o svim temama na stručnom nivou, ukoliko dotična ministarka može da isprati taj nivo - rekao je Ružić za “Blic”.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Đorđe Kojadinović

On je kazao da nema nikakav problem s tim “ako se neke od insinuacija koje dolaze sa te strane” i dokažu.
- U suprotnom, iskreno želim da verujem da će se i sam premijer poneti zaštitnički jer smo mi svoj stručni kadar otvorenog srca stavili na raspolaganje njemu i Srbiji - kaže Ružić.

Oštro: Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: FoNet

Zorana Mihajlović je, podsetimo, svog naslednika u sektoru energetike Antića i direktora “Srbijagasa” Bajatovića kritikovala zbog toga što energenti za zimu nisu nabavljeni na vreme, što je slučaj i sa ispumpavanjem vode iz kopova u Kolubari, kao i jer je “Srbijagas” neefikasno preduzeće sa ogromnim dugovima. Takođe, kaže ona, bivši ministar Mrkonjić je loše ugovorio izradu deonice Ub - Lajkovac (koridor 11), kao i da je “postojao neki drugi interes kada je dogovarao te poslove”.
Povodom tih optužbi, Milutin Mrkonjić se juče oglasio i kazao da će Mihajlovićevu tužiti nadležnim institucijama, Aleksandar Antić nije želeo da komentariše packe, dok je Dušan Bajatović otišao da dobrovoljno da krv i tom prilikom poručio: „Daću krv, bolje nego da mi je neki ministri piju.“

Ministarka: Stranke mi nisu bitne

Na pitanja „Blica“ zašto se ustremila na SPS i da li želi raskid koalicije sa socijalistima, Zorana Mihajlović tvrdi da ne deli ljude po strankama. “Ako ćemo pravo da govorimo, mnogo više sam kritikovala v.d. direktora EPS-a nego ministra Antića”, rekla je Mihajlovićeva. Ona kaže da se ne bavi time da li bi SNS trebalo ili ne trebalo da bude u koaliciji sa SPS i drugim strankama koje su u koaliciji. “Vlada je formirana, položili smo zakletvu. Na nama je da radimo”, kazala je Mihajlovićeva.
Poslednji komentari
  • asid Vreme: 24.09.2014 23:52h

    Vučiću spasi nas a i Srbiju od SPS-a!

  • Kolibri Vreme: 25.09.2014 04:51h

    Don Ruzic je rekao svoje. Po izjavi, tj. reteriranju Mihajlovicke vidi se da je Vucic po ko zna koji put reterirao pred Ruzicem. Jedan je Don Ruzic.

  • Nebojsa Vreme: 25.09.2014 08:29h

    Vi SPS-ovci izgleda ne vidite da je Zorana na zadatku, pa nece vas Premijer vise, samo sto ste vi namerno slepi kod ociju kad ne vidite signale da treba da odete iz vlade.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP