Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HANES SVOBODA

"Srbija će morati da prizna Kosovo"

Autor: E. A. | 14.10.2012 - 11:45:00h | Komentara: 12

Specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Hanes Svoboda izjavio je da će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova pre ulaska u EU

- Priznavanje Kosova se na kraju mora dogoditi, ali ono nije nikakav uslov u postupku pristupanja EU. No, pre nego što Srbija postane članica EU, svakako će morati da prizna Kosovo. U ovom trenutku je bitno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. Ali za samu Srbiju bi bilo dobro da prihvati činjenice - rekao je Svoboda za novosadski Dnevnik.

Henes Svoboda

Henes Svoboda | Foto: Željko Šafar

 Svoboda je ocenio da bi Srbija na proleće sledeće godine mogla da dobije datum za početak pregovora sa EU, ali je poručio da pre toga Srbija treba da "umiri radikalne struje".

- Nedavna odluka o zabrani održavanja Parade ponosa upravo dokazuje da nova Vlada Srbije nije privržena evropskim vrednostima", kazao je Svoboda.
Dodao je da ono što je do sada čuo od nove vlade u pogledu EU "nije ni malo ohrabrujuće - rekao je on

Šta dalje?

Šta dalje? | Foto: Reuters

- Neprestani flert sa Rusijom, kao znak da EU nije za Srbiju jedini partner, nije baš od pomoći -  zaključuje Hanes Svoboda. 

Poslednji komentari
  • Boban Miletic Bapsi Vreme: 14.10.2012 13:39h

    Мора само да се умре !!!

  • nidža Vreme: 14.10.2012 13:47h

    Činovnike u Briselu plaća EU i normalno je da oni moraju da zastupaju interese onih tko ih plaća. I neka samo to čine. A nama je očito stavljeno do znanja da džaba krečimo ukoliko na kraju nismo spremni da se suočimo sa priznanjem. E pa onda gospodo iz Brisela da se mi lepo pozdravimo i srećno vam u Uniji. Kao što ne treba da idemo u NATO tako nam ne treba ni organizacija koja komada našu teritoriju i ponižava nas. Ukoliko su im bliži zločinci iz Prištine neka ih podržavaju. Okrenimo se mi našim interesima, povratimo ekonomsku stabilnost a vreme će pokazati čija je budućnost izvesnija.

  • laki Vreme: 14.10.2012 14:49h

    malo njih su fer i pošteno kažu da su planski radili na rasturasnju jugoslavije i srbije što rade već 100 godina nama je najpametnije reći evropi baj baj i krenuti svojim putem bez njihovih ucena i podvala .

  • gago Vreme: 14.10.2012 15:54h

    Nema od ta k.r.a nista,mislim na nas ulazak u EU.Nas premijer rece "valjda ce EU opstati do naseg ulaska u EU"ja mislim i siguran sam da nece.Oni traze da se kod nas resi pitanje kriminala i korupcije(i to je kriminal)dok u njihovim redovima u Brislu cvetaju pronevere i korupcija.Koliko Kosovometohijski siptari placaju lobiranje odnosno zastitu evropskim politicarima?

  • Marija Vreme: 14.10.2012 22:35h

    More, nosite se vec jednom vi ucenjivaci i covekolika bica bez duse i srca! Ne cemo u tu vasu rasklimanu kucu ni da nas molite, ni u taj zlocinacki NATO ! Gadite nam se !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP