Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BOJAN PAJTIĆ PORUČIO NA GO DS-A

Srbija da bude prvo srpska, pa onda evropska

Autor: M. Keranović | 30.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Lider demokrata Bojan Pajtić na Glavnom odboru DS-a kazao je da ta stranka, pre nego što napravi evropsku Srbiju, mora da napravi „srpsku Srbiju“, koja će biti poštena, pravno uređena, socijalno odgovorna država, državu koja će biti po meri svih njenih građana, ocenivši da Srbiju danas vode „diletanti i lažni doktoranti“.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Dejan Živančević

- Tek onda možemo govoriti o evropskoj Srbiji - rekao je Pajtić na sednici GO DS-a u Ustanovi kulture Palilula, u delu sednice koji je bio otvoren za medije. On je kritikovao politiku Srpske napredne stranke i rekao da je njihova politika „ličila na politiku Deda Mraza“ i da se to i danas ponavlja i da, kao i ranije, „i sada u pomoć zovu ljude iz inostranstva“.


- Tu se vidi kako vlast potcenjuje građane ove zemlje, jer odgovore na probleme traže izvan Srbije - smatra lider demokrata.
Poručio je vladajućoj koaliciji da se ne prave kao da su nedavno došli na vlast, kao i da je ovo treća „Vučićeva vlada“. Premijer Srbije rekao je da reforme neće kasniti nijedan dan, jer Srbija zaslužuje da bude uspešna, a DS mu, kako je rekao Pajtić, poručuje reforme kasne 700 dana.

Mlade nade  Demokratske stranke

Mlade nade Demokratske stranke | Foto: Dejan Živančević

 
On je rekao i da DS, ako želi da menja društvo, mora da menja prvo sebe, da to i čini, istakavši da su činili greške u prošlosti i da ih neće ponavljati. Na sednici GO za Pajtićevog zamenika u stranci juče je izabrana Gordana Čomić. Na čelo Izvršnog odbora došao je Goran Ćirić, njegov zamenik je Radoslav Milojičić Kena, generalni sekretar stranke je Branimir Kuzmanović, a sekretar stranke Milan Popović. Izabrani su i članovi IO i imenovani članovi Političkog saveta na čijem čelu je Dragoljub Mićunović. Time je završen proces formiranja organa stranke posle izborne skupštine na kojoj je Pajtić izabran za lidera DS-a pobedivši Dragana Đilasa.

Borko Stefanović biće šef poslaničkog  kluba DS-a

Borko Stefanović biće šef poslaničkog kluba DS-a | Foto: Dejan Živančević


- Sednica je protekla mirno i za razliku od prethodnih, ova sednica GO možda je bila najkraća jer je završena za samo tri sata. Svi govornici su pozvali na jedinstvo, da se ne prave podele, jer je izborna skupština završena, navodeći da je „neprijatelj“ na drugoj strani – kaže naš izvor iz vrha DS-a. Kako „Alo!“ saznaje, šef poslaničke grupe DS-a najverovatnije će biti izabran u utorak na poslaničkom kubu, a to će biti Borislav Stefanović, potpredsednik demokrata. Njegov zamenik biće Dejan Nikolić, koji je bio šef Pajtićevog izbornog štaba.

Đilas nije došao na GO


Dragan Đilas, bivši predsednik DS-a, nije bio na sednici Glavnog odbora, iako je član GO, jer je poslanik u Skupštini Srbije, što je iznenadilo demokrate. Na GO nije bila ni Gordana Čomić, koja je od juče zamenica predsednika stranke jer je, kako nam je rečeno, kao članica skupštinske delegacije imala obaveze u OEBS-u. Na sednici nije bio ni Goran Ješić, potpredsednik stranke, jer je, kako kažu demokrate, na odmoru.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 30.06.2014 10:17h

    Nije njemu lako! "Srbija da bude prvo srpska"... lupi Pajtic i ostade ziv" E moj Pajticu imali ste toliko vremena da Ti i Tvoji napravite raj od Srbije,a sta ste uradili?

  • Dika Vreme: 30.06.2014 13:39h

    Lele, koj zaokret...cudo ima da se desi !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP