Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POPOVIĆ:

Srbija da odustane od EU!

Autor: Ekipa Alo! | 29.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

„Srbija treba da odustane od puta u Evropsku uniju i da proglasi političku neutralnost jer je to najbolji put za očuvanje izvanrednih političkih i ekonomskih odnosa sa Rusijom“, istakao je potpredsednik Skupštine Srbije i DSS-a Nenad Popović tokom sastanka sa Konstantinom Kosačovom, članom Vrhovnog saveta sveruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

Partneri: Popović i Kosačov

Partneri: Popović i Kosačov | Foto: K. Kamenov

Popović je dodao da je proglašenje političke neutralnosti garancija očuvanja bescarinskog sporazuma sa Rusijom „koji Srbija ima jedina na svetu“, a koji predstavlja našu najveću šansu za povećanje izvoza, privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta“. „Bescarinski sporazum sa Rusijom je najveća konkurentska prednost Srbije u odnosu na sve zemlje u Evropi“, naglasio je Popović.


„Jedinstvena Rusija će nastaviti da pruža snažnu podršku politici DSS-a u pogledu očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i razvoja najbolje ekonomske saradnje Srbije sa zemljama evroazijskog ekonomskog saveza“, istakao je Kosačov.
On je naveo da je „Rusija spremna da podrži sve inicijative koje doprinose razvoju rusko-srpskih odnosa, ne samo u pogledu politike i ekonomije, nego i u oblastima kulture, nauke, obrazovanja i duhovnosti“. „Jedan od takvih projekata je obnova Ruskog nekropolja u Beogradu“, dodao je.
Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 29.01.2014 11:43h

    Posle svih ucena i ponizenje od EU odlucio sam se za ovaj odnos DSS.

  • daki Vreme: 29.01.2014 15:46h

    Sa jedne strane je covek u pravu!! A sa druge strane gde su bili do sada gospoda rusi !!! Sigurno je samo da nasi politicari neznaju da vode politiku sa drugim zemljama, ali uspeva im da slazu gradjani srbije!! Bolje biti nezavisan i sacuvati celukupnost srbije nego biti zadnja rupa u EU koju ce svi da zaobilaze!!

  • Toma Vreme: 30.01.2014 07:50h

    Evropa se o Srbiju ogresila vise puta.Ostavili nas da robujemo Turskoj vise od 5 vekova.Kada je Srbija 1912.smogla snage da sa saveznicima potuce Tursku i oslobodi svoje teritorije,Evropa Londonskimmirom deo srpske teritorijeoko Skadra dajhe Siptarima i osniva im novu drzavu Albaniju.Preskocimo I svetski rat, u drugom velikom ratu 1941. zavadili komuniste i Drazine jedinice,tako nasta bratoubilacki rat na nasoj teritoriji,gde udarei Srbin na Srbina.Po zavrsetku rata pustise ustase da prebegnu na Zaoad a Drazine cetnike vratrise komnunistima na streljanje.1999.godine,unese nam demokratiju bombama.Posle toga postavise kolaboeacdio9nalisticke vlastii uzese nam deo teritorije.Ko zeli neka ide ko ovca u Evropu,ja ne zelim MACAHU Evropu.

  • poznavaoc Vreme: 30.01.2014 10:43h

    NENAD POPOVIC,JE RADNIK RUSKE OBAVESTAJNE SLUZBE,STO JE BIO I NJEGOV OTAC/TUZLA/.Drzavljanstvo Srbije mu je po nalogu Rusa dao KOSTUNICA 2005. Da li je moguce da ovakvi likovi,kroje sudbinu cele drzave.S T R A S N O.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP