Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VIKTORIJA NULAND U BEOGRADU

Srbija ima podršku SAD

Autor: Agencije | 14.07.2015 - 14:56:00h | Komentara: 0

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland tokom posete Beogradu sastala se sa premijerom Aleksandrom Vučićem, predsednikom Tomislavom Nikolićem, a Pajtića i Tadića dovela za isti sto.

Viktorija Nuland u Beogradu

Viktorija Nuland u Beogradu | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas zvaničnici Stejt departmenta Viktoriji Nuland da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU, dok mu je ona prenela podršku Vašingtona na tom putu i nameru SAD da pomogne u obezbedjivanju energetske sigurnosti Srbije.

Tokom radnog ručka Vučić i pomoćnica državnog sekretara SAD razgovarali su o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Vučić naglasio je čvrstu opredeljenost Srbije za evrointegracije i za ispunjenje svog spoljnopolitičkog prioriteta - članstva u Evropskoj uniji.
On je istakao da srpska vlada namerava da nastavi dijalog sa Prištinom, kako bi u najkraćem roku došla do rešenja koja bi doprinela očuvanju regionalne stabilnosti, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Pajtić, Tadić i Čanak za istim stolom

Tokom zajedničkog susreta sa Bojanom Pajtićem, Borisom Tadićem i Nenadom Čankom Nuland je istakla važnost opozicije u demokratskoj kontroli vlasti.

"Politička i ekonomska stabilnost ključna je za napredak regiona i Srbija neće odustati od politike koja vodi tom cilju", istakao je Vučić.
Američka zvaničnica prenela je srpskom premijeru čvrstu podršku
Vašingtona putu Srbije ka EU i nameru SAD-a da pomogne u obezbedjivanju energetske sigurnosti Srbiji.

Viktorija Nuland sastala se danas i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, i prenela mu da Srbija ima podršku SAD na svom poutu ka EU, dok je predsednik izrazio mišljenje da je dobro što rezolucija Velike Britanije nije prošla u SB UN.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP