Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ:

Srbija ima poverenje u UN i UNMIK

Autor: Tanjug | 14.05.2015 - 18:27:00h | Komentara: 1

Srbija ima veliko poverenje u Ujedinjene nacije i UNMIK, jer su pokazali da su u stanju da pri svom radu sačuvaju suštinsku statusnu neutralnost, za razliku od nekih drugih organizacija, izjavio je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa Faridom Zarifom, specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija - misije na Kosovu i Metohiji.

Zamišljeni Toma

Toma Nikolić| Foto: AP

Srbija je ozbiljno posvećena nastavku razgovora sa administracijom u Prištini, u koje je uložila mnogo truda i postigla mnogo toga što je u početku izgledalo neostvarivo, rekao je Nikolić i istakao da je sada red na Prištini da ispuni svoje obaveze, i da se što pre formira Zajednica srpskih opština, saopštila je predsednikova služba za saradnju s medijima.


 - Srbija nikada neće priznati nezavisnost svoje južne pokrajine, ali je odlučna da sa administracijom u Prištini razgovara o svemu što bi doprinelo da se poboljšaju uslovi života građana na Kosovu i Metohiji - dodao je predsednik Republike.

Farid Zarif je rekao da Srbija sada u svetu uživa mnogo veći ugled nego pre tri godine, zbog svoje spremnosti da donosi teške odluke i da aktivno učestvuje u Briselskom dijalogu sa Prištinom i u oblikovanju odnosa u regionu.

Osvrćući se na poslednje terorističke napade u Makedoniji, predsednik Nikolić i gospodin Zarif zaključili su da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji dobra, ali sa izazovima, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se dodaje, izrazili nadu da će svi međunarodni činioci učiniti sve da se sačuva bezbednost i stabilnost našeg regiona.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 15.05.2015 11:18h

    A sta je to UMNIK pomogao srbima na kosovu. Da li ih je zastitio ili odbranio ili sacuvao. Presednice izjava Vam nije na mestu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP