Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ:

Srbiji niko ne može da naredi svađu s Rusijom!

Autor: Ekipa Alo! | 16.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 16

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom danas razgovarati o konkretnim pitanjima ekonomske saradnje. Putin će u Beogradu prisustvovati vojnoj paradi povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda, s tim u vezi Vučić je rekao da je oslobođenje bilo moguće zahvaljujući izuzetnoj pomoći Crvene armije.

Srdačan doček  za Putina:  Aleksandar Vučić

Srdačan doček za Putina: Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

“Ponosim se time što ćemo ove godine na poseban način obeležiti taj jubilej. I proslavićemo konačnu pobedu nad fašizmom na teritoriji Srbije”, rekao je Vučić dodavši da Srbija želi da pokaže da je zahvalna precima. Srpski premijer je takođe naglasio da Srbija ne namerava da uvodi sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize: “Srbiji niko ne može da naredi da naruši odnose sa Rusijom”.


“Vladimir Vladimirovič je tokom našeg prethodnog susreta rekao da ćemo na sastanku u prvi plan staviti konkretna pitanja. Nadam se da ćemo i ovog puta razmotriti niz konkretnih tema - pre svega ekonomsku saradnju, dalji razvoj uzajamnih odnosa u oblasti energetike i poljoprivrede”, rekao je Vučić.
Prema Vučićevim rečima, energetika je jedna od najperspektivnijih oblasti rusko-srpske saradnje.

- Ima mnogo pitanja koje je potrebno rešiti u oblasti energetike. Znate da je “Gasprom” većinski vlasnik srpske kompanije NIS. Potrebno je razmotriti budućnost naših odnosa po tom pitanju, kako bismo sve rešavali kao partneri. Potrebno je videti kako i gde smo došli povodom pitanja “Južnog toka” - rekao je Vučić i dodao da kada su vođeni pregovori o “Južnom toku”, Srbija je imala “prilično teške uslove, ali smo se, zahvaljujući želji predsednika Putina da nam izađe u susret brzo i lako dogovorili”.

Vučić je podsetio da je Srbija sa “Ruskim železnicama” sklopila sporazum o kreditu od 800 miliona dolara koji je namenjen za razvoj i modernizaciju železničke mreže u Srbiji.

“Devedeset jedan milion smo već potrošili. Rezultat saradnje možete videti na liniji Beograd-Pančevo. Radovi idu odlično, mislim da će posao biti završen u roku. Već sam govorio da je Rusija veliko tržište, kojem je potrebno mnogo povrća, voća, mesa. Želimo da privučemo ruske investitore, pre svega u oblasti prerade tih proizvoda, da ovde budu izgrađene male fabrike za preradu i izvoz ne samo u Rusiju, već i EU i Tursku. To je ono što predlaže Srbija”, rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 16.10.2014 07:37h

    Вратим ја јуче књиге у београдску библиотеку на крају Кнез Ми'јаилове улице и при изласку видим групу младића стоје и говоре руским језиком.БРАЋА РУСИИИИИ!Кренем ја редом да се са њима поздравим рукама и уз обавезно грљење!То је била ревија гледати.Младићи од 21 до 24 године дошли су као туристи и да гледају утакмицу са оним јадницима из Албаније.Причали смо о свему лепоме и разумели смо се а тек по неку реч је један рус објашњавао.Момци су толико били позитивни јер су доживели да их један србин који свима њима може бити деда поздравља грљењем и то са сузама.Растали смо се уз обавезу да што више долазе и да тамо пренесу поздраве.И да их не чекамо дуго.ОВО ЈЕ СРБИЈААААА!

  • bojann90 Vreme: 16.10.2014 10:00h

    Tako je,niko ne moze da nas posvadja sa Rusijom...

  • Malena M. Vreme: 16.10.2014 14:19h

    Politička i ekonomska stabilnost Srbije jeste cilj i prioritet ove vlade, i to je ono što je najbitnije! Saradnja sa Rusijom nam to može i osigurati.

  • Srećko Vreme: 16.10.2014 14:26h

    Rusija je uvek bila naš saveznik i prijatelj, i treba to i da ostane!

  • Margaret Vreme: 16.10.2014 15:01h

    Prijateljske spone između naše dve zemlje predstavljaju direktan balans interesima koji nas vuku ka Evropi. Evropa nevoljno prati instrukcije Bele Kuće, iako je ekonomski i energetski zavisna od saradnje sa Rusijom, zato verujem da joj je Srbija, kao moderator, izuzetno potrebna, stoga imamo realne šanse da uspešno istrajemo na oba svoja puta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP