Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ IZ RATKOVA PORUČIO ONIMA KOJI BI DA GA SRUŠE

Srbijom neće vladati
tajkuni i kriminalci!

Autor: Maja Keranović | 11.12.2013 - 11:53:00h | Komentara: 19

„Tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom, nikad više“, poručio je juče prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić, koji je kazao i da je svestan da se različiti kriminalno-tajkunski lobiji, pogođeni borbom protiv korupcije, udružuju, ali da je uveren da državu neće pobediti. On je odbacio navode Vladimira Cvijana da je na sednicama Predsedništva SNS-a pravljen spisak ljudi za hapšenje, a ministarka energetike i potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović ističe da iza Cvijana stoji Miroslav Mišković.

Aleksandar Vučić

Na predsedništvu SNS-a nije bilo nijedne reči o hapšenjima: Vučić | Foto: Beta

 

„Koliko god novca da imaju, koliko god medija i političara
pod svojom kontrolom, državu
pobediti neće“

- Koliko god novca da imaju, koliko god medija i političara pod svojom kontrolom, državu pobediti neće. Nikada više tajkuni i kriminalci neće vladati Srbijom - rekao je juče Vučić u selu Ratkovo, kod Odžaka. On je potvrdio da će biti završena istraga u sva 24 predmeta spornih privatizacija, iako je svestan da će „tajkunsko-kriminalne grupe preduzeti sve da zaustave procese koji onemogućavaju nastavak kriminalnih aktivnosti“.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Vladimira Cvijana na stranačkim izborima, Vučić je rekao da mu čestita na kandidaturi i da očekuje više kandidata. Na pitanje da li je na predsedništvu stranke bilo reči o hapšenjima, kako je izjavio Cvijan, Vučić je decidno odgovorio da o tome „nije bilo ni jedne jedine reči“.

Droge za pola Meksika
Govoreći o akciji „Grom“, Vučić je izjavio da je postupak pokrenut protiv 274 osobe, a da je u nastavku operacije privdeno još 28 osoba. Uspeh akcije Vučić je pripisao činjenici da prvi put jedna takva operacija nije unapred „procurila“, kao što se to ranije događalo sa sličnim operacijama, jer su narko-dileri imali „svoje ljude“ u vlasti. On je dodao i da je pronađeno toliko droge da je moglo da se „snabde pola Meksika“.

Kad je reč o Cvijanu, ministarka Mihajlović kazala je da iza njega stoje „svi oni kojima ne odgovara borba protiv korupcije i kriminala“.

- Na osnovu komentara Cvijana jasno je da iza njega ne stoji samo Cvijan već svi oni kojima ne odgovara udarna tačka programa, a to je borba protiv korupcije i kriminala i svi oni kojima ne odgovara da se u Srbiji uvede red u sistem, praktično njihov eksponent jeste Vladimir Cvijan - rekla je Mihajlovićeva, koja je na pitanje da li misli i na Miroslava Miškovića, odgovorila: „Upravo tako, mislim Mišković, a verujem da postoje i mnogi drugi“.

„Delta holding“ juče je demantovao da je Mišković povezan sa političkim dešavanjima u Srbiji i sukobima u strankama.

- Jasno je da je Miroslav Mišković koncentrisan isključivo na svoj posao i da se ni na koji način ne bavi politikom, strankama niti izborima u pojedinim strankama - stoji u saopštenju „Delte“.

Čistka neradnika
Aleksandar Vučić najavio je da će direktori iz redova SNS-a koji nemaju dobre rezultate biti smenjeni tokom vikenda i naglasio da je SNS jedina stranka koja preispituje i kažnjava direktore i gradonačelnike iz svojih redova.


- Biće smenjeni i čelnici lokalnih samouprava, a jedino merilo i jedini kriterijum biće njihov uspeh u radu - kazao je Vučić.


Kako „Alo!“ saznaje u vrhu SNS-a, biće smenjeno do 10 gradonačelnika i predsednika opština, ali i pet do šest direktora javnih preduzeća.


- Odluku će doneti najuže rukovodstvo stranke. Inače, povodom 100 dana rekonstruisane vlade raspravljaće se i o učincima ministara. Najgori po rezultatima i dalje je Milan Bačević, ali on verovatno neće biti smenjen zbog Tomislava Nikolića - navodi naš izvor iz SNS-a. S. V.

Mihajlovićeva: Nije bitno ime
Ministarka Zorana Mihajlović ni juče nije želela da kaže ime ministra koji istupa suprotno stavovima Vlade, objašnjavajući da je njen cilj bio da skrene pažnju na određenu pojavu u društvu. Na direktno pitanje da li je ministar na koga je mislila Velimir Ilić, Mihajlovićeva je rekla: „Nemam nameru da govorim o imenima, stalno me sačekujete sa pitanjem o imenu... Da li je moguće da novinare zanima ime, a ne ono što je pojava u društvu?“


- Ništa nije neozbiljno što radi Vlada, sigurna sam da postoje službe koje se time bave i verujem da će mediji biti obavešteni o imenu - rekla Mihajlovićeva.
Ministri Velimir Ilić i Milan Bačević kažu da ne znaju na koga je Mihajlovićeva mislila. Dok Ilić navodi da se ne oseća prozvanim, Bačević tvrdi da se nije prepoznao.

Poslednji komentari
  • Prištevac Vreme: 11.12.2013 12:48h

    ..a ni prevaranti i KRŠIOCI USTAVA I ZAKONA R. SRBIJE.

  • AntiTutinac Vreme: 11.12.2013 13:08h

    Da li ovu demagogiju jos neko shvata kao ozbiljnu, pa ode Miskovic u London, o cemu mi pricamo, kad neko kao on opljacka zemlju, ostaje "zabravljen" dok se ne dokaze da je zaista kriv, kakve bre garancije i ostalo...ovaj demagog sve zivo hapsi, a nikog da osude, to je u dnevno-politicke svrhe i nista vise...svi mogu da budu uhapseni, ali dok se ne dokaze krivica dzaba.

  • Zoran Vreme: 11.12.2013 13:43h

    Oni vec vladaju 13 godina Srbijom,a a na vuchicu odelo,Al Kapone bi mu pozavideo,dok je narod gladan,go i bos...

  • borchaSRS Vreme: 11.12.2013 14:08h

    Vec ja i samo ja....

  • Kole Vreme: 11.12.2013 14:21h

    Gospodin Cvijan ni sam ne veruje u sansu protiv Aleksandra Vucica, mislio je da ce naneti stetu stranci ali mislim da ni to nije uspeo, biracko telo prepoznaje skrivene namere.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP