Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TURBO BORKO

Stefanović biciklom obilazi birače u selima (FOTO)

Autor: blic.rs | 10.05.2015 - 20:10:00h | Komentara: 0

Ako se uputite kroz vojvođanska sela, lako vam se može desiti da naletite na poslanika Demokratske stranke Borislava Stefanovića na biciklu.

Kako je ispričao za „Blic“, na ideju da obiđe meštane po selu, i to na biciklu, došao je sasvim spontano kada je bio u poseti rođacima i prijateljima.

Doživljavaju ga kao poštara: Borislav Stefanović

Doživljavaju ga kao poštara: Borislav Stefanović

 - Kada imam slobodan dan, kad nema zasedanja Skupštine, odem kod rođaka ili prijatelja na selo, mahom po Vojvodini, ali i u centralnoj Srbiji. I tako sam jednog dana odlučio da malo obiđem ljude, da čujem njihove probleme. Kako je auto nezahvalan za takve obilaske, neko od njih uvek ima neki bicikl ili pozajmi od komšija, pa ja sednem na taj bicikl i zaređam po kućama - priča Stefanović.


Tokom jednog ovakvog putešestvija po Banatu narodni poslanik uslikan je kako vozi seoski bicikl star čak 60 godina.
- To je bio bicikl jednog od komšija koji mi ga je vrlo rado posudio. Ima čak i ugrađenu korpu iz prodavnice. Imam ja svoj bicikl u Novom Sadu koji je možda malo bolji od tog, ali mi stoji u biciklani jer nemam vremena da ga vozim, nažalost - priča Stefanović kroz smeh.
Kako kaže, ljudi veoma pozitivno reaguju kad ga vide, iako se u prvi mah iznenade. Niko ga još nije odbio, kaže, pa čak ni pristalice SNS.
- Bicikl je po selima uobičajena stvar, više im čudno što se poslanik vozi po seoskom ataru nego sam bicikl. Međutim, sada su već počeli da me doživljavaju kao poštara i to mi prija. Pozovu me u kuću, ponude kafom, rakijicom i razgovaramo otvoreno o problemima koji ih muče. Svi me vrlo rado prime, pa i politički neistomišljenici i to mi je posebno drago - priča Stefanović i navodi da građani teško žive.
- To je taj osećaj potpunog beznađa. Mladi masovno odlaze sa sela. To je nacionalna katastrofa. Kad vidite na selu da je svaka treća, pa i svaka druga kuća prazna, da se Srbija ubrzano prazni, mora nešto hitno da se uradi. Država mora ljudima da da podsticaj da ostanu na selu, bolje plate i manje poreze. U mestima gde nema šanse za investitore iz inostranstva koliko god da mu date hiljada evra po radnom mestu, država to mora da progura - ističe poslanik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP