Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BORISLAV STEFANOVIĆ ZA NEDELJNIK

Stefanović: Dan rušenja Đilasa
je početak Vučićevog kraja!

Autor: NIN | 25.09.2013 - 15:50:00h | Komentara: 10

Šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije Borisalv Stefanović izjavio je za Nedeljnik da je smena Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda potpuno nelegitimna i nemoralna, i "pokazuje želju ove vlasti da sve stavi pod jedan šinjel".

DS će glasati protiv zakona: Borislav Stefanović

 Borislav Stefanović | Foto: Marko Rupena

Stefanović je naglasio da DS očekuje da posle završene misije da sruše Đilasa, SNS najkasnije u martu raspiše izbore u Beogradu po starom zakonu istovremeno s vanrednim parlamentarnim izborima.
"Jedna partija hoće da upodobi vlast od mesne zajednice do predsednika Srbije, što samo dokazuje našu tezu da država klizi u autokratski režim i diktaturu. Smenom Đilasa ignoriše se ogromna podrška koju ima od građana Beograda. Potpuno je neobjašnjivo da se ruši čovek koji je dobio najviše glasova na izborima i koji je iza sebe ostavio konkretne rezultate", konstatovao je Stefanović.
Upitan ko je srušio Đilasa - Ivica Dačić ili Aleksandar Vučić, Stefanović kaže: "To je pre svega bilo Dačićevo maslo, ali je Vučić to oberučke prihvatio želeći da nahrani svoje kadrove koje nije uspeo da nagradi u republičkoj vlasti. Dačić je bio organizator, a Vučić realizator".
Komentarišući da li će DS ovu smenu iskoristiti za neki novi početak, pošto su Đilasu spočitavali da nema pun opozicioni kapacitet sve dok je na čelu Beograda, Stefanović je poručio da sada ta linija između demokrata i SNS biti mnogo jasnije povučena.

Razrešen dužnosti: Dragan Đilas

 Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

 
"Pošto je Đilas prodao firmu i na ovako nemoralan način smenjen, naprednjaci su sebi napravili medveđu uslugu. Dan rušenja Đilasa može se označiti kao početak ravnodnevice, i od tog momenta svaki dan za SNS u političkom smislu biće sve kraći", ocenio je Stefanović.
Upitan da li će biti prekinuta "tajna veza" između Đilasa i Vučića, funkcioner DS je naveo da ne postoji nikakva veza, već je normalno da je postojala komunikacija između predsednika najjačih stranaka u vlasti i opoziciji.
"Ta saradnja je dobro krenula oko projekta Beograd na vodi, koji je, gle čuda, otišao u zaborav u momentu kad je DS počela mnogo snažnije da ukazuje na očigledan pokušaj da se Srbija pretvori u jednopartijsko društvo i sistem u kojem o svemu odlučuje jedan čovek", rekao je Stefanović.
On je negirao spekulacije da će Đilas biti smenjen i s liderske pozicije u DS posle odlaska s mesta gradonačelnika.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Nenad Đorđević

 


"DS svog predsednika bira na izbornoj skupštini. A ta izborna skupština će biti posle parlamentarnih izbora, koje očekujemo najkasnije u martu. Trenutno je naš najveći izazov, pošto smo promenili stranačku strukturu i doveli nova lica, ta velika borba na pridobijanju ljudi koji su otišli u apatiju, onih koji su se malo sklonili iz politike i kojih nema u istraživanjima javnog mnjenja", rekao je Stefanović i ocenio da počasni predsednik Boris Tadić nema ambicije da zameni Đilasa i vrati se na čelo stranke.
On je najavio da će DS i LDP u najkraćem mogućem roku izaći sa zajedničkom opozicionom platformom, kao i da će formirati programski savet u koji bi trebalo da uđu i vanstranačke ličnosti, intelektualci, akademska javnost, nevladin sektor. Stefanović je dodao da su vrata za opozicionu saradnju otvorena svima koji dele njihova uverenja da Srbija s ovom vlašću srlja u propast, uključujući i Zorana Živkovića i Dušana Petrovića.
"Moramo da napravimo kvalitetan odgovor šta je to što nudimo kao alternativu građanima. Taj zadatak neće biti težak, jer je ova vlast sve uništila čega se dotakla", zaključio je Stefanović u intervjuu za Nedeljnik.
 

Poslednji komentari
  • avirex Vreme: 25.09.2013 16:00h

    Naravno. Oni pojma nemaju šta bi ni sa NS, gradom koji je 5x manji, a na BG će polomiti zube...

  • Vesna Vreme: 25.09.2013 16:00h

    Megalomanija nikom nije dobro donela, pa neće ni njima. Treba negde postaviti granicu.

  • Dunja Vreme: 25.09.2013 18:43h

    Taj šinjel će im biti preuzak. Ova koalicija ne može da opstane, a i Beograd je i previše velik zalogaj za njih

  • Stevan Vreme: 25.09.2013 19:00h

    Gospodo iz DS, filozofiju jednog sinjela za sve nivoe vlasti ste vi patentirali i nemojte sada da se iscudjavate sto vam se ona obija o glavu. Vrlo dobro se mi secamo kako ste vi pre 5 godina upodoblkjavali republickioj vlasti milom ili silom sve, do poslednje mesne zajednice.

  • momazver Vreme: 25.09.2013 19:03h

    borkic, taj film se zove *Moje pesme moji snovi*

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP