Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Stefanović: DS će
podržati rezoluciju ako
ona ne bude poverljiva!

Autor: Tanjug | 12.01.2013 - 20:28:00h | Komentara: 0

Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović rekao je večeras da ta stranka neće glasati za rezoluciju o Kosovu i Metohiji ukoliko se ne skine onaka poverljivosti na platformu na koju se poziva rezolucija.

On je istakao da postoji više razloga zbog kojih DS ne može podržati rezoluciju u izmenjenom obliku uz nadu da će vlada skinuti oznaku tajnosti.
Stefanović je rekao da treba da se jasno pokaže da li su tačne glasine da postoje dve platforme, te da zbog toga treba skinuti oznaku tajnosti i da poslanici znaju za koju platformu glasaju kako sutra neko ne bi mogao reći da se radi o predsedničkoj koja zahteva prekid dijaloga i puta u EU.

Borko Stefanović

Borislav Stefanović: Evropski put je najbolje rešenje | Foto: Emil Čonkić

On je rekao da ne postoji jedinstvo predsednika i vlade, i da je rezolucija prazna, jer se nedovoljno pominju Srbi na Kosovu, a neophodno je staviti veće težište na prava i svaku drugu sigurnost Srba.
Takođe je rekao da se mora izbaciti kontradiktorna i nelogična rečenica koja kaže da ćemo činiti ustupke, i da nećemo činiti ustupke.
Uložili smo amandman koji predlaže izmenu teksta da ćemo činiti ustupke, ali ne na uštrp nacionalnih interesa, objasnio je on.
Stefanović je ponovio da DS neće podržati platformu predsednika Tomislava Nikolića jer ona znači kraj evropskog puta i tehničkog dijaloga.
"Kosovsku temu pokušavali su mnogi da reše. Ne postoje pozitivni poeni na ovu temu. Mi podržavamo kurs vlade koji traži nastavak dijaloga, i pronalaženje rešenja. Podržavamo evropski put, ne zato što je jedina alternativa, nego trenutno najbolja“, podvukao je on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP