Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROŠAO KUPEROV TEST

Stefanović ko specijalac! (FOTO)

Autor: E. Sadiku | 04.10.2014 - 20:10:00h | Komentara: 11

Nebojša Stefanović nije džaba ministar unutrašnjih poslova. Osim što je politički vešt, ni fizička snaga i izdržljivost mu ne manjkaju.

Nebojša Stefanović Foto: Željko Šafar

Nebojša Stefanović Foto: Željko Šafar

To je i dokazao uspešno uradivši takozvani Kuperov test, a rezultati koje je postigao zasenili su i pripadnike policije.

Stefanović je u utorak iznenadio sve zaposlene u MUP-u, kada se sa članovima svog kabineta pojavio u nastavnom centru Makiš, gde se vršio Kuperov test, odnosno test fizičke snage i izdržljivosti. Ministar nije odoleo, pa se i sam, kako saznajemo, podvrgao testu, koji je, inače, vanredno naložio svim radnicima MUP-a.

Nebojša Stefanović Foto: Željko Šafar

Nebojša Stefanović: Vežba grudi i bicepse Foto: Željko Šafar

Tada je Stefanović, uradivši test koji obuhvata trčanje, sklekove, trbušnjake i skok u dalj pokazao zavidnu fizičku spretnost.

-Tokom Kuperovog testa se trči 12 minuta i za to vreme meri se pretrčana daljina. Bilo je predviđeno da se istrči 2.400 metara, a ministar je to obavio i pre predviđenog vremena, pokazavši tako izuzetnu fizičku kondiciju. Uradio je i zavidnu seriju sklekova i trbušnjaka, takođe prebacivši normu, a skokom u dalj postavio je i domaći zadatak ostalim učesnicima - kaže naš sagovornik.
Naš sagovorornik navodi i da je ministar uzeo broj i čekao svoj red kada će ga instruktori pozvati na testiranje.

Nebojša Stefanović Foto: Željko Šafar

Redovno vežba dižući gume Foto: Željko Šafar

- Svi prisutni bili su u neverici zbog toga što je ravnopravno sa drugima čekao da dođe na red. Inače, kako je odmicalo testiranje, instruktori i ostali zaposleni u MUP-u bili su prijatno iznenađeni Stefanovićevim rezultatima. Ministar se odlučio na testiranje kako bi svojim primerom pokazao svim pripadnicima MUP-a da sve može postići. Ja se, inače, dugo godina bavim sportom i mogu da kažem za sebe da sam u dobroj fizičkoj kondiciji, ali moram da priznam da sam ostao zatečen spretnošću i izdržljivošću ministra - ističe naš sagovornik.

Inače, ministar unutrašnjih poslova već dugo se bavi sportom, a svoju odličnu fizičku spremnost duguje takozvanom krosfitu, odnosno sistemu vežbanja koji je nastao u Americi, a predstavlja kombinaciju brzine, snage i izdržljivosti.

Majstor za aikido
Fizička aktivnost, kako je „Alo!“ pisao još pre dve godine, deo je Stefanovićeve svakodnevice još od školskih dana, a prva ljubav mu je godinama bio aikido. Tada smo zajedno sa Nebojšom Stefanovićem, koji je u to vreme bio predsednik parlamenta, bili u klubu “Spartanac”, u kome trenira.
- Uvek sam se bavio sportom. Dugo sam trenirao aikido. Ljudi ponekad ne razmišljaju koliko je fizička aktivnost važna za držanje, pravilan razvoj i opšte dobro stanje organizma. Mislim da smo tu oblast zanemarili pogotovo kada su đaci u pitanju i smatram da bi fizičko vaspitanje morali da pojačamo kod osnovaca i srednjoškolaca – poručio je tada Stefanović.

Poslednji komentari
  • dida Vreme: 04.10.2014 21:14h

    svaka mu cast!

  • Kole Vreme: 05.10.2014 00:20h

    Vidi se taj specijalni doktorski pogled, univerzalac, sve zna, sve ume, sve moze...zagarantovana nam je buducnost...

  • mima Vreme: 05.10.2014 00:40h

    Koliko mi je poznato, Kuperov test za muskarce policajce je 3200m. Inace, svaki muskarac koji se bar amaterski bavi sportom moze da istrci deonicu koju je istrcao ministar. Kuperov test 2400 metara je za zenske fudbalske sudije (bez obzira na rang takmicenja) i istrce ga bez problema. U protivnom moraju na popravni za mesec dana, ako i to ne uspeju-suspenduju ih do sledece polusezone.

  • miljan Vreme: 05.10.2014 01:51h

    E to je ministar.Kako li bi dačić prošao? :)

  • Mikos Vreme: 05.10.2014 06:54h

    Doktor, a majstor.........eeeeeeeeeee! Vidim i Alo poceo da DUVA u istu tikvu sa ostalom stampom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP