Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEĆE DA RUŠI PAJTIĆA

Stefanović: Ne želim da budem predsednik DS

Autor: Tanjug | 19.03.2015 - 22:04:00h | Komentara: 1

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je večeras da ne želi da se kandiduje za predsednika DS niti da ruši lidera te stranke Bojana Pajtića, jer smatra da nema nikakve potrebe za tim.

Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: Goran Srdanov

On je večeras u Subotici, pred učešće na tribini posvećenoj jačanju levice u Evropi, rekao novinarima da samo kandiduje novu politiku i nov program u nadi da će on biti prihvaćen.

Međutim, kako je rekao, postoje realne šanse da ne bude prihvaćen. Ako ne bude bio prihvaćen, daću svu svoju snagu i sve moje kapacitete na talas nove pobede koja će sa tim novim programom, a koji neće biti moj, biti usvojen u Demokratskoj stranci, rekao je Stefanović, koji je izrazio očekivanje u pobedu DS u svim većim gradovima na predstojećim pokrajinskim izborima.

Po pitanju učešća na ovoj tribini u organizaciji nevladinog sektora, Stefanović kaže da je njegova ideja da se okrene građanima, da čuje njihove potrebe, u nadi da će njegova stranka to prihvatiti kroz novi program i novi manifest koji će predložiti.

On se nada da će DS prihvatiti te promene i okrenuti se u levom pravcu jer kad stvari ne idu dobro uvek se treba okrenuti ljudima, socijalnoj pravdi, jednakosti i solidarnosti.

Mislim da se rađa jedna nova Evropa, upravo na tim temeljima i želimo da budemo deo toga i da Srbija bude u rangu sa onima koji pre svega donose nov, bolji život svojim gradjanima, a ne prazne priče, partizaciju, pljačku, korupciju i potpunu propast privrede, pad investicija, pad plata, pad zaposlenosti i sve ono što se sada dešava u Srbiji, rekao je Stefanović.

On smatra da je vlast DS, i pored svih loših stvari, bila 25 puta bolja od svega što se sad dešava, ali dodaje da to nije nikakvo opravdanje. Moramo građanima najzad dati nov put i novi pravac. Ovo što ja nudim, i ljudi koji su se večeras okupili, mislim da je potpuno na tom tragu. Ja sam siguran da, ako nas čuju u Subotici, čuće nas i u celoj Srbiji, dodao je on.
Upitan o konkretnim predlozima, on je rekao da političke partije treba izbaciti iz javnog sektora, a javna preduzeća treba da vode isključivo profesionalci, a da mladima treba dati šansu da ne moraju imati člansku kartu da bi se zaposlili.
Uključujući i sve one loše stvari, pored svih super i odličnih stvari koje je radila Demokratska stranka, koje su se nažalost dešavale u našoj prošlosti, rekao je Stefanović. On smatra da se država mora okrenuti povećanju socijalnih davanja i da se mora zaustaviti, kako je rekao, nelegalno i neustavno smanjivanje plata i penzija.

Stefanović se zalaže za to da se dozvoli intervenisanje države u određenim granama, odnosno delovima zemlje, kao i za stvaranje regionalnih poljoprivrednih politika.
- Moramo Srbiju u potpunosti okrenuti evropskoj politici. Moramo od Srbije napraviti mesto gde nije važno da li si član stranke, nego da li nešto znaš da radiš i da li si to naučio na fakultetu ili si kupio diplomu. Dakle, to su stvari koje deluju potpuno jednostavne, ali niko do sada, i pored svih obećanja, ih nije izvršio, rekao je Stefanović.
 
Govoreći o samoj Subotici, Stefanović je ocenio da u poslednje dve godine, odnosno od kako je na vlasti Srpska napredna stranka, u ovom gradu nije otvoreno "ni jedno novo radno mesto, a da to nije radno mesto s partijskom knjižicom. Stefanović je ocenio da se u Subotici zna tačno koja stranka ima koju kvotu za zapošljavanje u javnom sektoru i tvrdi da su sve fabrike i nova radna mesta došla tokom vladavine Demokratske stranke.
Poslednji komentari
  • lola Vreme: 20.03.2015 08:14h

    nisi ni ti neduzan u svemu onome sto je tadicev ds uradio ovom narodu,i na kraju ono najgore sto je doveo uvu mafijasku vlast sa vucicem na celu,ali si izgleda jedini iz ds_a shvatio da bilo ko ja stranka sa predznakom DS vise nema sanse na izborima .DS bas ko i sada SNS znaci samo jedno KRIMINAL i propast srbije !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP