Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SKUPŠTINE SRBIJE I FUNKCIONER SNS

Stefanović: Neće biti smene
vlasti u Beogradu bar 30 dana!

Autor: Beta | 26.01.2013 - 23:43:00h | Komentara: 3

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da u ovom trenutku nema izgleda za smenu vlasti u Beogradu i da može da garantuje da se to neće desiti u narednih 30 dana.

Nebojša Stefanović

Neće biti smene vlasti u Beogradu bar 30 dana!: Nebojša Stefanović | Foto: Nebojša Marković

"Mi ćemo učiniti sve da Beograđani budu mirni jer oni treba da budu mirni, a mi ćemo i dalje nastaviti da iznosimo kritike na račun gradskih funkcionera (Beograda). Ako su oni zbog toga mirni, ja sam zadovoljan", rekao je Stefanović u intervjuu Politici na pitanje da li to znači da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas može da bude miran po pitanju eventualne inicijative za smenu gradske vlasti.
Stefanović je, međutim, negirao da postoji bilo kakav dogovor između Đilasa i SNS i da se to može videti i po skupštinskoj raspravi i po razmenama izjava za medije.
Govoreći o izjavi funkcionera SNS Vladimira Cvijana da je predsednica
Visokog saveta sudstva Nata Mesarović glavni nosilac korupcije u državi, Stefanović je rekao da to nije bila dobro promišljena izjava i da mu nikada ne bi savetovao da tako nešto kaže.
"Ali, iako neodmerena, ta izjava nije napravila veliku štetu za društvo. Nije Cvijan sprovodio reformu pravosuđa tako što su uništavani oni koji misle drugačije. On je zbog toga napustio DS. Ne pravdam ga ali ja u toj reakciji vidim, možda, trunku lične pogođenosti svime što se desilo u prethodnom periodu", rekao je on.

Dragan Đilas

Može da bude miran: Dragan Đilas | Foto: Petar Marković

Komentarišući inicijativu Liberalno-demokratske partije da Cvijan bude smenjen sa mesta predsednika Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja Skupštine Srbije, Stefanović je rekao da je potrebno da se podnese formalni zahtev i da će on biti smenjen ako ta inicijativa dobije potrebnu većinu.

On je ponovio da je za SNS borba protiv korupcije i kriminala izuzetno važna, kao i priključenje EU i ekonomske reforme, zbog čega ta stranka neće sedeti u Vladi Srbije ukoliko ne bude postojala volja da budu procesuirani svi koji su počinili krivična dela.
Stefanović je, međutim, negirao da je to pretnja SNS svojim koalicionim partnerima održavanjem izbora, već je rekao da je to "jasan stav stranke" i izrazio uverenje da i ti partneri dele to mišljenje.
Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombr Vreme: 27.01.2013 04:04h

    Budi malo predsednik skupštine i shvati da je to i naša skupština koji nismo glasali za vas.Ako nastaviš izgravati portparola stranke a sedeo na mesto predsednika skupštine neće valjati. Tražićemo do Cvijana da te zamoli da podneseš ostavku.

  • Vanja Vreme: 27.01.2013 11:54h

    Svuda na vlasti treba da bude onaj ko najbolje misli, najdalje vidi i najbrze radi.DS je imao dosta i autogolova i narodu je davao golove, SNS jos nista slicno lose do sada. Naprotiv.

  • Biljana Vreme: 28.01.2013 11:26h

    Prvo sam bila nestrpljiva za promenom, a sada mi se cak i svidja da ih jos malo pecete...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP