Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

I "FOTELJAŠI" ĆE ŠTEDETI

Stefanović: Nepopularne mere se odnose i na plate funkcionera!

Autor: Agencije | 03.06.2013 - 07:35:00h | Komentara: 7

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će se nepopularne mere o kojima je govorio lider te stranke Aleksandar Vučić pre odnositi na plate nego na penzije.

Dao novu nadu učiteljici iz Brusa: Nebojša Stefanović

Štedeće i javni sektor: Nebojša Stefanović | Foto: FoNet Dragan Antonić

- Nepopularne mere će se pre odnositi na plate nego na penzije. To znači da se počne od plata funkcionera, pa da dalje vidimo gde može da se štedi u javnom sektoru - rekao je on u emisiji Televizije B92.

Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, rekao je da se u ovom trenutku u vladajućoj koaliciji nije razgovaralo o zamrzavanju penzija i da ne veruje da će takva mera biti primenjena.

Upitan o zahtevima Međunarodnog monetarnog fonda da se smanje penzije i plate u javnom sektoru, Stefanović je rekao da vladajuća koalicija ne želi da smanjuje ni plate ni penzije i da će nastaviti razgovore sa MMF-om.

Stefanović je rekao da će država nastojati da smanji rashode koje ima, kao i da se mora rešiti problem velikih gubitaka u pojedinim javnim preduzećima.
On je takođe istakao da SNS do sada nije razgovarala o mogućnosti da ove godine budu održani vanredni parlamentarni izbori, a pitanje eventualne rekonstrukcije vlade biće u stranačkim organima raspravljano u julu, nakon što EU donese odluku o tome da li će sa Srbijom biti otvoreni pregovori o članstvu.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 03.06.2013 08:43h

    Haha, kao da funkcioneri zive od plata? :) Otkuda Velji Ilicu i stan od skoro 100 m2 u potkrovlju jedne zgrade u Sarajevskoj, u koju je smestio ovih dana Sandulovicevu odbeglu zenu? Ja nemam pare ni za taksu za razvod, a Velja ima stan i za tudju zenu.

  • Tea Moe Vreme: 03.06.2013 09:41h

    Gospodine Stefanoviću, treba da Vas je sramota zbog kadrova koje ste postavili na čelo Železnice. Zbog takvih rešenja se kvari opšta slika o globalnim uspesima SNS.

  • СОЛИДАРНОСТ Vreme: 03.06.2013 10:25h

    800.000 незапослених и 700.000 пензионера са МАЛИМ пензијама подржава мере ММФ, под условом да се: 1). ПОВЕЋАЈУ за 20 евра НАЈНИЖЕ пензије и које су испод 200 евра, 2). ЗАМРЗНУ пензије које су преко 300 евра и плате преко 400евра,. 3). СМАЊЕ за 10% ВЕЛИКЕ пензије преко 500 евра и плате преко 800 евра. 4). уведе ПРОГРЕСИВНА СТОПА ОПОРЕЗИВАЊА имовине и примања, тако да ко има највише плаћа порез по ТРИ пута већој стопи. 5). све стране донације инвестирају у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места.

  • Pedja Vreme: 03.06.2013 11:27h

    Njihovih 10%i sirotinjskih nije isto,plus uvezane funkcije a samim time i primanja! Ma koga bre vi vise lazete sa svim tim pricama,ni deca vam vise ne veruju u te bajke.

  • marsovac Vreme: 03.06.2013 18:51h

    NASA I SADASNJA I PRETHODNA VLAST TREBALO BI DA SE STIDE NARODA! OBECVAJU KULE I GRADOVE PRE IZBORA A KAD DODJU NA VLAST ONDA SU SVE GORI OD GOREGA! CIM SE POMENE SMANJENJE BUDZETA ODMAH SE UHVATE ZA PENZIJE!!!!???????? NIKAKO DA POMENU SVOJE OGROMNE PLAE, DNEVNIC, PUTNE TROSKOVE STO SE SETKAJU KOJE KUDA I KOJE KO? A GDE JE OBEZBEDJENJE NA SVE TO? pENZIJE SU UGLAVMNOM OKO 25000 I 28000, A U PONEKOJ PORODICI ZIVE DVA PA I TRI CLANA DOMACINSTVA OD TIH PARA!!??!?!??!?! AKO GOSPODA NE MOGU DA UKINU SEBI NEKI DELIC TAKO OGROMNE PLATE NEKA UKINU NACIONALNE PENZIJE PEVALJKAMA I NELKIM LJUDIMA KOJI NI CIM NISU ZADUZILI NASU KULTURU, VEC NAPROTIV?!!! STALNO SE POZIVAJU NA SVAJCARSKU I SVET PA TAMO PENZIJE NISU U TOLIKOM RASPONU VEC ONAJ KOJE IMAO VECU PLATU SMATRA SE DA JE NESTO I USTEDEO A NE KAO NASE PEVALJKE NACIONALNU PENZIJUPA U KOCKARNICU !!!!!!!!! NA ZDRAVLJKE VAM VLAST BEZ LOGIKE I MORALNIH NORMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP