Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠEF POSLANIČKE GRUPE DS TVRDI:

Stefanović: Policija proverava da li DS organizuje sindikalne proteste

Autor: Beta | 17.07.2014 - 13:12:00h | Komentara: 2

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da je policija ispitivala da li ta opoziciona stranka učestvuje u organizovanju sindikalnih protesta i ocenio da je to nedopustivo i protivzakonito.

Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: FoNet

"Mi smo na udaru policijskog ispitivanja da li mi u tome učestvujemo, mislim da je to nečuveno i mislim da nije viđeno u Srbiji od 5. oktobra 2000, što pokazuje suštinski strah i paniku ovog režima", rekao je Stefanović novinarima.
Stefanović je u Skupštini Srbije na zasedanju tokom kojeg poslanici razmatraju amandmane na Predlog izmena i dopuna Zakona o radu.
Stefanović je rekao da su mu se danas javili mnogi predsednici lokalnih odbora DS u Srbiji koje su zvali iz policije da ih pitaju da li organizuju ljude da idu na proteste sindikata u Beogradu.
"To je nedopustivo, protivzakonito i antiustavno ponašanje ove vlasti. Ja mislim da naša javnost to mora da zna. Vrši se pritisak na ljude: 'Da li šaljete svoje članove i zašto ih šaljete na proteste sindikata?' ", rekao je šef Poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije.
Stefanović je istakao da DS nije organizator bilo kakvih sindikalnih aktivnosti, ali da ih podržava, smatrajući da sa sindikatima, uz sve njihove mane i nedostatke, ipak treba postići dogovor, a "vlast je to ignorisala", dodao je on.
Povodom jučerašnje donatorske konferencije u Briselu, za pomoć Srbiji i BIH posle majskih poplava, Stefanović je rekao da je DS obradovana informacijom da je Srbija "dobila" 990 miliona evra.
Stefanović je zatražio od vlasti da objasni koliko je od toga bespovratna pomoć, a koliko su krediti jer se "namerno stvara slika da je neko nama poklonio milijardu evra a to je neozbiljno", rekao je šef poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke.

SNS: Letargična DS ne shvata neophodnost reformi

Povodom rasprave o Zakonu o radu Srpska napredna stranka je izdala saopštenje:

- Srpska napredna stranka poručuje Demokratskoj stranci da je očigledno da žive u prošlosti, i da uče od radikala kako da pišu svoja saopštenja.
Zaklanjanje iza imena Zorana Đinđića jedino je što imaju da ponude građanima Srbije, a nisu u stanju ni da urade temeljnu uporednu analizu Predloga zakona o radu iz 2014. godine, koji je u skupštinskoj proceduri, sa Zakonom o radu iz 2001. godine.
Da li je premijer mekog srca, ili ne, to demokrate najmanje treba da interesuje, a kada već pominju rasprodaju Srbije, neka se okrenu, i pogledaju šta su od ove zemlje napravili za vreme svoje vladavine, i kako su nas doveli do bankrota. Setimo se samo pljačkaških privatizacija i preko 500.000 otpuštenih građana, a verovatno više, jer nikada nećemo saznati koliko je ljudi, zaslugom DS, u Srbiji izgubilo posao.
Između ostalog, pored toga što stvara povoljniji investicioni ambijent, otvara vrata investitorima, konačno stvara mladima šansu da se zaposle i uvodi i red u ovu oblast, Predlog izmena i dopuna Zakona o radu povoljniji je za zaposlene, u odnosu na Zakon iz 2001. godine, u sledećim odredbama: regulisanje rada na određeno vreme, manja mogućnost zloupotreba, povoljnije odredbe koje se odnose na godišnji odmor, garantovanje minimuma prava u pogledu noćnog rada, rada tokom praznika, minulog rada... Takođe, povoljnije su definisane promene uslova rada, otkazni razlozi i procedure za zaštitu zaposlenih.
Samo letargična stranka, kao što je Demokratska stranka, nije u stanju da shvati da su Srbiji neophodne duboke reforme, pored ostalog, i radnog zakonodavstva, i da se zakoni ne usvajaju da odgovaraju jednoj političkoj partiji, kao što je bio slučaj u vreme vladavine DS, već svim građanima Srbije - piše u saopštenju ove stranke.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 17.07.2014 21:54h

    Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata. Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac. Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni.

  • Jonikije Vreme: 19.07.2014 05:46h

    Kalimero je uvek kukao ovo je nepravda,kako se covek izoblici rad vlasti.Sve sto je cinio i radio je radi vlasti izbog vlasti.Mozda ja to gledam nekako drugacije jer sam politicare uvek gledao kao gamad.Koji su uvek tu ali radi sebe.Moracete priznati jadna je srpska politika,jos gori su pojedinci koji cine tu politicku papazjaniju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP