Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIJE MU JASNO

Stefanović: Vlast ne zna šta da radi, imaju dogovor sa NDS

Autor: Tanjug | 26.03.2014 - 11:08:00h | Komentara: 1

Član Predsedništva DS Borislav Stefanović ocenio je danas da u situaciji kada je SNS osvojio apsolutnu vlast nije jasno zašto se javnost više bavi demokratama nego formiranjem vlade, a da je Nova demokratska stranka interesna organizacija koja ima dogovor da uđe u novu vlast.

Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: FoNet

"To će se videti narednih dana koliko je taj dogovor čvrst, a i u njihovim redovima ima previranja jer neki izgleda nisu shvatili da će oni biti Vučićev privezak vlasti", rekao je Stefanović gostujući na RTV B92 i dodao da je NDS omiljeni opozicionar vlasti.

Govoreći o situaciju u Vojvodini, Stefanović je rekao da je potpuno jasno da nema potrebe da budu vanredni izbori u Pokrajini i da će neko, ako ima drugačiji većinu, formirati novu pokrajinsku vladu.
Ako NDS pokuša da sruši pokrajinsku vladu, smatra Stefanović, to je trgovina da bi lakše ušli u republičku vladu.

"Oni su interesna organizacija što neodoljivo podseća na Novu demokratiju Dušana Mihajlovića, a politički će tako i da završe", rekao je Stefanović.
On očekuje da će na predstojećoj sednici Glavnog odbora biti usvojen izveštaj o radu koji će podneti lider DS Dragan Đilas, koji je, prema Stefanovićem mišljenju, odlično radio u teškim uslovima i preuzeo stranku na silaznoj putanji.

Stefanović smatra i da Đilas treba ponovo da bude kanidat za predsednika stranke.
Stefanović nije precizirao da li će se kandidovati za potpredsednika DS, već je rekao da su njegova želja i ambicija da pomogne stranci dovedenoj na rub nestanka i propasti i koja je priterana uza zid.
Govoreći o radu u Skupštini Srbije, Stefanović je rekao da će DS u parlamentu biti "zrno peska u pustinji", a da nema informacije o tome za kada će biti sazvana sednica parlamenta.
Stefanović smatra da su ljudi glasali za SNS iz osećaja da će ispuniti njihove potrebe i da "ne vole Vučića nego za njega glasaju jer očekuju da će im rešiti pitanja nezaposlenosti, pada standarda, da će doći invesitori, Beograd na vodi..."

"Ova vlast ne zna šta da radi jer da zna, neko ko dobije 158 poslanika, ne bi čekao do maja da formira vladu, formirao bi je odmah. Nije mi jasno što nisu formirali vladu i nezabelezeno je da neko dobije toliku podršku, da traži partnere i nestranačke ličnosti i bilo koga da sakrije buduću odgovornost", rekao je Stefanović.
Govoreći o DS, on je rekao da je to institucija ove države i da, "ako se nastavi ovaj perfidan pokušaj režima da se uništi DS", neće ostati ništa osim vlasti.
Stefanović smatra da je za neuspeh na izborima uvek odgovorno stranačko rukovodstvo, ali u ovom slučaju i "atmosfera progona i kriminalizacije DS, hapšenja, nasilje koje je sprovođeno, neviđeno provlačenje kroz blato DS i njenog lidera"....
On je rekao i da vlast "ne miruje nego želi da uništi DS", a što pokazuje potpunu destabilizaciju vlasti koja dobije toliko nadmoćnu većinu, a i dalje se bavi opozicijom.
Prema njegovim rečima, DS neće dozvoliti da joj vlast kao na "kastingu u televizijskim emisijama" bira rukovodstvo demokrata koje je za nju podobno.
DS je, kako je dodao, održala nekoliko sastanaka o tome koje su greške napravljene i šta treba da rade u narednom periodu.
Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 26.03.2014 12:03h

    I nezna sta da radi, a za izbornu pobedu neka se zahvale Dverima, SRS, DSS pa i vama iz DS.Kada nije doslo do stvaranja jednog jakog bl;oka koji drugacije mjisli od vlasti, mnogi biraci nisdu izasli na izbore sto je pobednicima dobrol doslo.Pored toga gl;asovi onih koji suj glasali za patriote preipisani pobednicima i tako su dobili 50 poslanika na poklon.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP