Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SKUPŠTINE I POTPREDSEDNIK SNS PORUČIO

Stefanović: Vučić će, ipak, biti premijer!

Autor: Nedeljnik | 07.08.2013 - 13:53:00h | Komentara: 30

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ocenio je u intervjuu za Nedeljnik da je rekonstrukcija vlade nešto najbolje i najviše što je moglo da se uradi u ovom trenutku. Prvi čovek parlamenta smatra da bi rekonstrukcija bila temeljnija samo u slučaju da je Aleksandar Vučić zamenio Ivicu Dačića na mestu premijera.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: FoNet

Ako Vučić kaže da je dobro za državu biću ministar odbrane

"Više puta sam iznosio taj svoj stav, koji nije zvanični stav stranke, smatrajući da bi Vučić trebalo da bude premijer. I to bi faktički bila bolja vlada. Ali, sam Vučić je saopštio da mu bez novih izbora ne pada na pamet da bude predsednik vlade, i to mi, njegovi saradnici, prihvatamo. Ali, Vučić će sigurno biti premijer", objasnio je Stefanović.


Komentarišući spekulacije da će čelnu poziciju u parlamentu zameniti za ministarsku funkciju u rekonstruisanoj vladi, i to najverovatnije u resoru odbrane, Stefanović je naglasio da će SNS i njen lider Aleksandar Vučić do poslednjeg trenutka vagati koja su kadrovska rešenja najbolja za državu, a ne stranku.
"Ima još dosta posla u parlamentu. Trudim se da tamo gde sam izabran pružim maksimum, jer šta god radio, bilo u parlamentu ili u vladi, ljudi će moći da cene rezultat koji sam postigao. U skupštini smo već u prvoj godini postigli uspeh, tako da je to sada uglednija institucija nego što je bila. I parlament je sada ozbiljniji kontrolor vlade nego što je to bilo ranije", rekao je Stefanović.


On je nagalsio da su ovom rekonstrukcijom svi upozoreni da ničija fotelja više nije sigurna, kao i da se niko ne može osećati zaštićeno, bio to ministar, državni sekretar ili direktor javnog preduzeća.


"Nastaviće se proces provere šta je urađeno. Svi ministri će znati da će posle šest meseci ili godinu dana neko procenjivati njihov rad. Pored pritiska stručne javnosti, predsednici i stranački organi će ocenjivati šta je ko i koliko uradio", ukazao je Steafnović.


Govoreći o odlasku Mlađana Dinkića iz Vlade, potpredsednik SNS je naglasio da je ta stranka imala malo drugačije viđenje nego predsednik vlade, koji je, kako je naveo, praktično doneo tu odluku.


"Iako smo imali primedbe na rad Dinkića, pre svega oko onoga što je povezano s budžetom i njegovim popunjavanjem ili PDV-om, ne možemo da kažemo da nije bilo dobrih stvari i njegovih dobrih poteza. Vučić mi je preneo da je razmišljao o nastavku saradnje s URS zato što je želeo što šire učešće stranaka u vlasti kako bi se što više uradilo. Stav SNS je da više glava misli bolje od jedne. Odlučili smo ipak, iz hiljadu razloga, da nastavimo da radimo u toj vladi i bez Dinkića i probamo da postignemo rezultate kojima će građani biti zadovoljni", objasnio je Stefanović, koji je odbacio spekulacije da je Dačić ucenio SNS izlaskom Dinkića iz Vlade
"SNS ni danas, niti bilo kada niko neće moći da ucenjuje", naveo je potpredsednik naprednjaka.


Upitan da li je SNS očekivao da Dačić podnese ostavku na mesto ministra policije, posle Vučićevog odlaska iz resora odbrane, Stefanović je odgovorio da naprednjaci to nisu tražili od premijera.


"Nismo tražili, ali trudili smo se da pokažemo svojim primerom", dodao je prvi čovek parlamenta.


On je ocenio da velike koalicije SNS i DS neće biti ni posle sledećih izbora. Komentarišići najavljenu saradnju Vučića i lidera DS Dragana Đilasa oko projekta "Beograd na vodi", Stefanović je naveo da se tu radi samo o Vučićevom državničkom potezu.


"Taj veliki razvojni projekat Beograda još nije zaokružen, zbog čega je Vučić izrazio spremnost da razgovara sa Đilasom. To nije privatna stvar ni Vučića, ni Đilasa, već interes građana Beograda. Vučić je još jednom pokazao da mu je važnija država nego stranka, da mu nije bitno ko je gradonačelnik, šta god Vučić mislio o Đilasu, ali mora s njim da sarađuje kako bi se realizovao projekat koji je možda najveća razvojna šansa cele Srbije, a ne samo Beograda", dodao je Stefanović, koji je odbacio spekulacije da predsednik Tomislav Nikolić i Dačić prave savez kako bi srušili Vučića.


Stefanović očekuje da će Vučić uspeti da dovede kvalitetnog, stručnog i sposobnog sstranca u vladu koji će napraviti rezultate.


Upitan kakav je plan SNS ukoliko izostanu rezultati rekonstruisane vlade, Stefanović je istakao da se ta stranka nije vezala za vlast i fotelje.


"Ako ne krene, idemo na izbore", poručio je predsednik parlamenta i potpredsednik SNS za Nedeljnik.


 
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 07.08.2013 14:14h

    Stefanovic bi trebalo da zna da se ne moze sedeti na dve stolice, pa tako bez obzira sto hvali Vucica Vucic ne bi trebalo da tezi da bude seoski ucitelj i da bude i premijer ili PP i uz to da vodi nekoliko ministarstava vec da ili bude premijer ili pp ili da bude samo ministar, jer jedino tako moze da pokaze strucnost i ljudske eticke kvalitete. Ovako samo pokazuje apetetit prema novcu i pohlepu sto nije dobro za imidz stranke.

  • jovan Vreme: 07.08.2013 14:16h

    Dakle ti mladicu ne umes da se zaustavis. Tvoja servilnost i udvoristvo prema gospodar Vucicu su bezobalni. mene samo zanima kuda ces ti kad sve ovo prodje?

  • jevgenija Vreme: 07.08.2013 15:10h

    Vucic i danas obavlja posao premijera samo se jos uvek tako ne zove.

  • beli orao Vreme: 07.08.2013 15:15h

    Dačića što pre treba udaljiti, i što pre treba da se počne sa Đilasom program koji bi doneo nova radna mesta i novu zaradu.

  • Vesna Vreme: 07.08.2013 15:17h

    Saradnja sa Đilasom bi im od svega bila najpametnija stvar. Idejan, obrazovan, preduzimljiv čovek, može samo da bude od koristi svima nama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP