Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POČINJE TRKA ZA MESTO GRADONAČELNIKA GLAVNOG GRADA SRBIJE

Stefanović Vučićev favorit za gradonačelnika Beograda!

Autor: Blic | 26.09.2013 - 09:00:00h | Komentara: 6

Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, najverovatnije će biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: FoNet

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je u procesu rekonstrukcije Vlade imao nameru da nađe neko drugo mesto za Stefanovića, jer smatra da je on mlad političar koji može mnogo više da doprinese na nekoj zahtevnijoj i operativnijoj poziciji od funkcije predsednika Skupštine.
“Iako se spekulisalo da bi Stefanović mogao da zameni Vučića nakon što je on podneo ostavku na mesto ministra odbrane, to se nije dogodilo, možda baš zato što je za Stefanovića čuvano mesto gradonačelnika”, kaže sagovornik “Blica” iz vrha SNS.
Stefanović je juče rekao da SNS predlaže formiranje vremenski oročenog gradskog veća koje će omogućiti funkcionisanje Beograda i dodao da će izbora u glavnom gradu biti u narednih šest meseci.
On navodi da sa “stopostotnom tačnošću” može da kaže da će u narednih šest meseci biti održani izbori u glavnom gradu, i napomenuo da se u SNS “ne tuku” za mesto gradonačelnika i da su tu poziciju spremni da prepuste partnerima.

Dačić i Vučić

Još samo da se Ivica složi: Dačić i Vučić | Foto: RAS

 
Da postoje razlike između socijalista i naprednjaka oko načina izbora u gradu, potvrđuju oprečne izjave čelnika Ivice Dačića i Stefanovića.
Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić odbacio je juče raspisivanje izbora u Beogradu kao “logičnu opciju”. On je novinarima u Aero-klubu rekao da sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o izborima u Beogradu.
- Mi smo se samo dogovorili da se smeni Dragan Đilas, a sve ostalo je stvar daljih dogovora, a to podrazumeva dalja kadrovska rešenja, izbor novog rukovodstva Beograda, koncept politike koju će sprovoditi nova gradska vlast i dogovor o tome koliko će ta vlast trajati. Ja se ne plašim izbora. Zašto bih se plašio? Ali tu postoji logično pitanje zašto bi Beograd bio jedini grad u Srbiji gde smo izvršili promene gradske vlasti, a da se ide na izbore. Treba raspisati lokalne izbore u celoj Srbiji. Ne vidim čemu toliko uzbuđenje. Đilas više nema većinu i tačka - rekao je odgovarajući na pitanje da li socijalistima odgovara da se raspišu izbori u Beogradu.
Predsednik gradskog odbora LDP Mladen Bašić izjavio je juče da su vanredni izbori jedino rešenje da se izađe iz političke krize u Beogradu.

Dragan Đilas: Što se vlast plaši izbora

Optimista: Đilas


Smenjeni gradonačelnik Dragan Đilas ocenio je da je Srbija krenula putem za koji se ne zna gde se završava i pozvao one “u čijim je rukama mač da ga ne vade iz korica”. On je naglasio da nije bilo razloga za njegovo smenjivanje i da su svi sumnjivi poslovi za koje ga naprednjaci optužuje mogli da se ispitaju u proteklih 14 meseci.
- Sve što se dešavalo bilo je pod političkim pritiskom i nema veze s pravom i istinom - rekao je Đilas i dodao da oni koji su ga smenili nisu izneli nikakvu novu ideju, već su samo najavili da će sprovesti istrage.
On je ukazao i da nema razloga da se čeka šest meseci za izbore već da su oni mogli da se održe u roku od tri meseca.
- Žao mi je što se republička vlast plaši izbora - ocenio je Đilas i dodao da neće ostaviti Beograd i Beograđane na cedilu i da će u narednih 30 dana nastaviti da radi svoj posao sa svojim timom ljudi.

Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 26.09.2013 09:20h

    xaxax,megatrendovac sa kupljenom dipomom...jasno i bedno...

  • Gamudije Vreme: 26.09.2013 10:58h

    I nemaju nikoga boljeg, klinca sa Megatrenda, doslo dete da ispuni svoje snove, posto su matori svoje zadovoljili, zaposloli i Kurtu i Murtu iz stranke, kao odrzali obecanje, obezbedili glasove, pametno i podmuklo, a narod ko narod, misli dosli spasioci, dosli glumci i to veliki... tako i ovaj imitatot Vucica dodje na red, nije kriv.

  • Dragan Vreme: 26.09.2013 11:04h

    Stefanović i jeste pravi izbor, podržavam.

  • zlatan Vreme: 26.09.2013 16:08h

    Ako je Nebojsa Stefanovic Vucicev favorit z agradonacelnika onda ce on i biti grdonacelnik.

  • Zoran M. Vreme: 26.09.2013 18:20h

    Djilasu, nakrivi kapu i mirno spavaj!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP