Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POČELA JE POLITIČKA BITKA ZA PRESTONICU

Stefanović: Za pola godine izbori u Beogradu, to je normalno!

Autor: Beta | 23.09.2013 - 18:52:00h | Komentara: 3

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za tu stranku normalno da se u narednih šest meseci održe lokalni izbori u Beogradu.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: FoNet

"SNS se ne plaši izbora u Beogradu i na tim izborima ostvarićemo ubedljivu pobedu", rekao je Stefanović novinarima posle sednice Predsedništva SNS.
Upitan da li je SNS, pošto se ne protivi izborima, isključio prekomponovanje lokalne vlasti u Beogradu kao opciju, Stefanović je odgovorio da se Predsedništvo nije bavilo tim stvarima.
Stefanović je izrazio uverenje da će većina odbornika na sutrašnjoj sednici Skupštine Beograda podržati inicijativu za smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa.
"Očekujemo da će predlog dobiti većinu. Nismo razgovarali o tehničkim detaljima. Jasno je da sadašnja gradska vlast nema podršku građana i odbornika", rekao je Stefanović i dodao da je pokazatelj za to rezultat Demokratske stranke na izborima u Zemunu.
Stefanović, predsednik Gradskog odbora SNS u Beogradu, rekao je da još nije razgovarano iz koje stranke će biti novi gradonačelnik Beograda.
"Nadam se da će oni koji budu izgubili (na izborima) moći da pruže ruku i da kažu čestitamo na pobedi. Zato nas čudi nervoza Dragana Đilasa i Demokratske stranke poslednjih dana pogotovo kada je jasno da su izgubili legitimitet i legalitet", rekao je Stefanović.
Upitan da li je moguće da nakon Beograda budu održani vanredni izbori u Vojvodini, Stefanović je rekao da to pitanje nije razmatrano.
Na pitanje da li bi istovremeno sa vanrednim izborima u Beogradu mogli da budu održani i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, Stefanović je posle sednice predsedništva stranke rekao da se ni o tome nije razgovaralo.
Kako je naveo, predsedništvo SNS je danas razgovaralo o budućim zadacima republičke vlade i ekonomskim merama koje podrazumevaju štednju.
Stefanović je rekao da će set tih ekonomskih mera uskoro biti predstavljen.
"Trudićemo se da tim ekonomskim merama pokažemo da Srbija ima viziju kako da smanji javni dug i budžetski deficit", rekao je Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije.
Funkcioner SNS je rekao i da će ta stranka, 20. oktobra, obeležiti pet godina rada istakavši da SNS ima najveću podršku građana.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 23.09.2013 19:05h

    Normalno bi bilo da ste ispoštovali volju građana, a ovo nije normalno.

  • nosorog Vreme: 24.09.2013 06:15h

    Jao, majstore, šta je tebi sve normalno a da meni nije, pojma nemaš...

  • DSV Vreme: 27.09.2013 15:55h

    Glavni grad ,dvomilionski grad bez Gradonacelnika SEST meseci je"NORMALNO " .Sto bar ne rece 9 pa bi pomislili da nek treba "da se porodi" ? Beogradjani nek VAM JE BOG U POMOCI !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP