Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠTA SAD?

Stiže li na red rekonstrukcija?

Autor: danas | 30.06.2013 - 20:27:00h | Komentara: 2

Da li će razgovor vladajućih partija o rekonstrukciji Vlade biti održan sledeće sedmice, kao što je premijer najavio, još je neizvesno, kažu sagovornici Danasa. Međutim, zasigurno se u narednim danima mogu očekivati sednice stranačkih organa SNS, SPS i URS.

Da se još ne zna tačan datum sastanka o rekonstrukciji, za Danas je potvrdilo i nekoliko ministara iz Vlade, koji napominju da ih još "niko nije zvao tim povodom". 
Funkcioner SNS Zoran Babić ističe za Danas da u ovom trenutku nema konkretnog datuma razgovora o rekonstrukciji Vlade, jer su "sve vrste razgovora odložene bile za posle 28. juna" do kada se čekala odluka o EU o otvaranju pregovora.

Vlada Srbije

Vlada Srbije | Foto: Dušan Milenković

 "U svakom slučaju uskoro će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se raspravljati o svakom pojedincu koje je SNS delegirala na važna mesta u državnoj upravi. To će biti prilika da se svi pogledamo u ogledalo i vidimo šta smo i kako radili u prethodnih godinu dana", objašnjava Babić. Prema njegovim rečima, javnost će biti blagovremeno obaveštena kada sednice organa stranke budu zakazane. 

Iste odgovore na pitanje kada će se raspravljati o rekonstrukciji dobili smo i od socijalista i URS. Portparol i poslanik SPS Đorđe Milićević kaže za Danas da su razgovori o promenama u Vladi ostavljeni za posle 28. juna, ali da još nema tačnog termina.
"Ništa još nije zakazano. Svakako ćemo sada, kada je prošao petak, razmišljati o tome, a očekujem da ćemo uskoro imati i sednicu nekog od stranačkih organa", navodi Milićević.
I u URS ističu da za sada nije bilo zvaničnih razgovora o rekonstrukciji Vlade, ali da ova partija "spremno čeka sastanak sa koalicionim partnerima".
"Učestvovaćemo aktivno u tim razgovorima ako i kada oni budu sazvani, ali se mi kao partija ne pitamo o rekonstrukciji. URS će, nakon održanih lokalnih izbora u pojedinim gradovima i nakon odluke EU, sigurno narednih dana imati sednicu Predsedništva stranke, na kojima ćemo sumirati naše rezultate. Bez obzira na to da li će jedna od tema biti rekonstrukcija Vlade Srbije ili ne, vreme je da da se održi stranački sastanak", objašnjava za Danas portparol URS Marko Selaković.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se o rekonstrukciji Vlade "mnogo pričalo, ali ne na pravom mestu". 

"Vučić i ja smo rekli da su rezultati osnovno merilo funkcionisanja vlade i ona će opstati dok ima rezultata", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije.
Prema njegovim rečima, postignuti rezultati su kriterijum, kako za premijera, tako i za svakog ministra.
"To će biti sledeća tema, nismo do sada o tome razgovarali. Bitno je da je odluka Saveta EU signalni pištolj za start ili restart moderne Srbije, koja će uložiti sve napore da građani dobiju život kakav zaslužuju, a to znači da će na preispitivanje ići svi, od mene pa dalje, ministri državni sekretari...", najavio je Dačić. 
Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 30.06.2013 22:32h

    Nadam se da ce smeniti Obradovica i da ce naredni ministar resiti aferu sa laznim diplomama Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

  • Aksa Vreme: 30.06.2013 23:48h

    Neophodna je rekonstrukcija vlade i to sto pre. Verujem da ce je SNS i inicirati veoma brzo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP