Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANICI PSOVKAMA I UVREDAMA OBELEŽILI I KRAJ 2014. GODINE

Stoka, rika i poneki margarin

Autor: D. R. - S. I. | 24.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 12

Ukoliko ste se uželeli „Farme“ i „Velikog brata“ preporučujemo Vam da redovno pratite zasedanja Skupštine Srbije, jer možete primetiti da sve više liče na popularne rijaliti programe. Uvrede i psovke kojima se poslanici redovno „časte“ ne razlikuju se od onoga što smo imali prilike da čujemo od učesnika pomenutih programa.

Rijaliti  u Skupštini

Rijaliti u Skupštini | Foto: Oliver Bunić

- Stoko jedna - tako se prekjuče poslanik Zoran Živković (NS) obratio predsedavajućem Igoru Bečiću (SNS). Nakon toga je Bečić izrekao Živkoviću treću opomenu i meru udaljenja. Ovo nije prvi put da poslanik Zoran Živković pominje domaće životinje i njihova svojstva, pa je poslanicima SNS-a zamerio da svaki put kada njegov kolega Vladimir Pavićević (NS) govori u Skupštini čuje se „rika“ iz njihovih redova.


Živković: Nije Bečić stoka


Predsednik Nove stranke Zoran Živković tvrdi da nije bilo osnova za njegovo udaljavanje sa sednice parlamenta o budžetu, i priznaje da je dobacio „stoko jedna“, ali ne predsedavajućem Igoru Bečiću, već - „dešavanjima u parlamentu“. Živković je rekao da nigde u stenogramima ne postoji neka njegova izjava koja može da se smatra uličarskom ili pretećom.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe naprednjaka mu je zamerio na izboru reči i ocenio da je termin „rika“ neprihvatljiv jer se u srpskom jeziku „vezuje za stoku“. Vispreni Živković mu je na to uzvratio da se „dobro prepoznao“.


Da Živković ne bude jedina „zvezda“ skupštinskih zasedanja pobrinuo se i jedinstveni Dragan Marković Palma (JS), koji je prekorio ministra Dušana Vujovića, jer je tokom njegovog izlaganja o budžetu fotografisao sednicu telefonom.


- Ministre, jeste li kamerman ili šta? Ako jeste, mogu odmah da vas zaposlim na TV Palma plus ako izgubite posao. Ako niste, snimak sednice tražite od RTS-a, narezaće vam CD - rekao je poslanik Dragan Marković.
A da ni poslanici demokrata ne sede dokoni u Skupštini dokaz je i Borko Stefanović, koji je izričito odbio da bude - margarin. Reagujući na izjavu premijera Vučića da bi Železnice pretrpele veće gubitke ako bi ih vodio Borislav Stefanović ili Zoran Živković, rekao je da se ne bi „petljao u ono što ne zna da radi“ i da „neće da glumi margarin“.
Poslednji komentari
  • Ratko Vreme: 24.12.2014 08:31h

    Dok narod gladuje poslanici se lepo zabavljaju. Oduzeti im sve privilegije i vratiti ih ustvarnost. Ej Srbijo nema tebi svetle buducnosti sa takvim parlamentarcima. Sto je jos gore sto neznas ko da sedi u parlamentu jer su svi isti. SJASI KURTA DA UZJASI MURTA.

  • MIKA Vreme: 24.12.2014 08:39h

    Neznam sta su poslanici opozicije hteli da pokazu i kazu,ispali su nekulturni i smesni. Malo je glupo da se ulazi u raspravu sa premijerom,a da nemate argumente da se branite. I ako ga je udaljio,i treba da mu zabrane dolazak,pokazao je svoju opstu kulturu i postovanje prema prvim ljudima drzave. Zivkovicu,ti si bruka…

  • VECA Vreme: 24.12.2014 09:48h

    Ovo bi zaista trebao da bude kraj ovoj vladi a buduca bi trebala da ima mnogo, MNOGO MANJE POSLANIKA, OBRAZOVANE poslanike i KULTURNE, Ova vlada zaista vise nije vredna pomena, niti sta radi samo nas zaduzuje i uni sebi dzepove.

  • tosa Vreme: 24.12.2014 10:24h

    Zasto vinogradar ne voli zivotinje, verovatno zato sto stoka ne pije vino.

  • maja Vreme: 24.12.2014 10:24h

    Zivkovic je vrlo poznat po svom bahatom ponasanju tako da nista bolje od njega nismo mogli ni ocekivati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP