Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KOSTREŠ BACIO OPKLADU

Sudbina Vlade Vojvodine zavisi od gajbe piva ili dve. Evo i kako!

Autor: A.O. | 18.06.2014 - 09:10:00h | Komentara: 2

- Kladio sam se sa novinarima u gajbu piva da će DS biti u rekonstruisanoj vlasti jer sam uveren u to - kaže Bojan Kostreš - Ako se Kostreš kladio u gajbu piva da će DS biti u novoj vladi, ja se kladim u dve gajbe da neće biti - dodaje Goran Knežević

Bojan Kostreš

Bojan Kostreš

Imajući u vidu dijametralno suprotne stavove LSV i SNS, otvara se pitanje na koji način će naprednjaci “ubediti“ LSV da odustane od demokrata i prići njima prilikom formiranja nove vlasti, odnosno da li je stranka Nenada Čanka dovoljno jaka da napravi ozbiljan preokret u stavovima SNS koji bi pristali da i DS nađe mesto u budućoj pokrajinskoj administraciji.
- Kladio sam se sa novinarima u gajbu piva da će DS biti u rekonstruisanoj vlasti jer sam uveren u to. Tražimo jasno definisan politički program i rekonstrukciju Pokrajinske vlade. To ćemo pokušati da uradimo sa našim koalicionim partnerima. Takođe, spremni smo da sarađujemo po određenim političkim pitanjima i sa drugima, što smo demonstrirali prilikom promene izbornog sistema u Vojvodini – ističe za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kotreš.
Na pitanje da li to znači da može da se dogodi da naprednjaci ne učestvuju u budućoj vojvođanskoj vlasti, Kostreš kaže da ne bi spekulisao oko toga, “ko će, da li će i kada učestvovati sa kim u određenoj fazi“.
- Mi već dve godine, od izbora 2012. govorimo o problemima. I, naravno, prvo ćemo probati da ih rešimo sa našim današnjim koalicionim partnerima – zaključuje Kostreš.

Kandidat broj 2:  Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: FoNet

Prema rečima Gorana Kneževića, potpredsednika SNS, ne postoji nikakva šansa da DS bude deo rekonstruisane vlasti. „Ako se Kostreš kladio u gajbu piva da će DS biti u novoj vladi, ja se kladim u dve gajbe da neće biti“, naglašava Knežević za Danas.
On dodaje da su demokrate izgubile legitimitet i “vreme je da se sklone sa vlasti“. Upitan na koji način naprednjaci planiraju da privole “ligaše“ na svoju stranu, s obzirom na to da bez njihove podrške nemaju većinu ni za izglasavanje nepoverenja administraciji Bojana Pajtića, Knežević je odbio da konkretno odgovori.
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 18.06.2014 09:37h

    A ja se kladim u TRI gajbe piva da ti Knezevicu nikad neces biti Vojvodjanima dobro dosao! Bio si jednom zaradio na DS-u 176.000 eu ,odrobijao i Amin! Vojvodina i ako rekonstruise vladu MORA postovati pod A -izbornu volju biraca a ne sta se"babi snilo ili bilo milo",gosn Knezevicu .A ti Kostres pazi da LSV ne ode u pravcu izdaje interesa Vojvodine jer je ona Vaznija oD SVIH STRANAKA!

  • Bakuss Vreme: 18.06.2014 11:19h

    "Upitan na koji način naprednjaci planiraju da privole “ligaše“ na svoju stranu, s obzirom na to da bez njihove podrške nemaju većinu ni za izglasavanje nepoverenja administraciji Bojana Pajtića, Knežević je odbio da konkretno odgovori."..........na nacin kako su(SNS) i u Novom Sadu uradili,dali su raznim "Bokanima" da budu deo vlasti, pa sada ceo NS ispasta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP