Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATE CELU NOĆ UZNEMIRAVANE

Šutanovac: Izvinjavam se svima koji su sinoć primali poruke potpisane mojim imenom!

Autor: | 08.06.2013 - 10:53:00h | Komentara: 0

Kandidat za predsednika Gradskog odbora DS Beograd na današnjim stranačkim izborima Dragan Šutanovac saopštio je jutros da ne stoji iza sms poruka koje su, kako navodi, u njegove ime slate tokom cele noći beogradskim demokratama i ocenio da je tim njegovog protivkandidata "još jednom pokazao da cilj ne bira sredstva".

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Goran Srdanov

"Izvinjavam se svim članovima koji su noćas primali poruke potpisane mojim imenom. To je još jedan od pokušaja ometanja izbornog procesa, grubim narušavanjem integriteta tima koji stoji iza mene, što očigledno pokazuje nizak stepen političke kulture i neuvažavanje osnovnih načela političkog fer pleja. Ovakvim postupcima pokazuje se otvorena nebriga kako prema članstvu, tako i prema budućnosti čitave Demokratske stranke", navodi se saopštenju Izbornog štaba Šutanovca.


U saopštenju piše da su "demokrate uznemiravane noć pred izbore" i da je "na žalost, tim protivkandidata još jednom pokazao da cilj ne bira sredstva".
"Ovi izbori su ispit za čitavu DS. Neregularnosti koje nisu u skladu sa demokratskim načelima se događaju, ali nas dodatno motivišu da istrajemo u borbi. Prave demokrate upravo svojim masovnim izlaskom na biračka mesta imaju priliku da o tome daju svoj sud"
, navodi se u saopštenju.

Podsećajući da je glasanje direktno i tajno, Izborni štab Šutanovca navodi da očekuje da bolji kandidat pobedi, ali "isključivo poštovanjem volje članova Demokratske stranke, uz obavezu primene najviših standarda demokratije".
"Očekujemo da svi članovi Demokratske stranke koji imaju pravo glasa u Beogradu izađu na današnje izbore, jer smo iskreno uvereni da samo zajedno možemo bolje", dodaje se u saopštenju.

Beogradske demokrate danas biraju predsednika Gradskog odbora, prvi put na posrednim izborima, a kandidati za tu funkciju na kojoj će zameniti Aleksandra Šapića su Šutanovac i Balša Božović.

Pravo glasa ima 27.325 članova DS, a 113 biračkih mesta otvoreno je od osam sati ujutru do 21 sat, na teritoriji Grada Beograda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP