Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBORI U DEMOKRATSKOJ STRANCI

Šutanovac: Moj glas ide Đilasu!

Autor: Večernje Novosti | 13.05.2014 - 13:39:00h | Komentara: 2

Funkcioner DS Dragan Šutanovac pričao je o izborima i podelama u stranci, budućnosti opozicije, vlasti...

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Petar Marković

Na predstojećim izborima u Demokratskoj stranci podržaću koncept koji je predložio Dragan Đilas i ući ću u trku za potpredsedničku funkciju. Prijatelji i najbliži saradnici su mi i na jednoj i na drugoj strani, ali mislim da je Đilasova koncepcija reformi i osnaživanja stranke u ovom trenutku bolje rešenje. U kampanju ulazim svestan neophodnosti promena u stranci.
Ovo u intervjuu za „Novosti“ otkriva Dragan Šutanovac, član Glavnog odbora DS, ubeđen da predstojeći stranački izbori neće biti konačni udarac za DS:
- Posle izbora demokrate će staviti tačku na sukobe i osnažene predvoditi sve one građane koji vide da ova vlast, uz sve dobre namere, nije kadra da adekvatno odgovori svim izazovima, pre svega, u ekonomiji.
Kako je došlo do toga da od žestokog kritičara Đilasa, budete u njegovom timu?
- Nije nikakva tajna da sam govorio da nije dobro rađeno, da dogovor Đilasa i Tadića neće doneti kvalitet našoj stranci. Ali, nije Đilas samostalno vodio stranku, svi koji su imali visoke funkcije moraju da podnesu određenu odgovornost za stanje u stranci i izborne rezultate.
Da li je tačno da ste napravili „dil“ da ako Đilas pobedi, budete njegov zamenik?
- Tačno je da smo pričali i na tu temu, ali to nije moj motiv za kandidaturu za potpredsednika, već uverenje da zahvaljujući iskustvu, dugogodišnjem radu u stranci i parlamentu, mogu da odgovorim potrebama koje ima DS.
Pajtić poručuje da će, ako preuzme lidersku poziciju, insistirati na formiranju novog demokratskog bloka. Jeste li vi spremni na saradnju sa NDS?
- Ta saradnja je apsolutno moguća i potrebna. Demokratske snage moraju da se ukrupnjavaju i budu protivteža ne samo vlasti, već i nacionalnim snagama koje će takođe težiti da budu u jednom bloku.

Kako ocenjujete prve poteze nove vlade?

- Ova vlada, koja nije nova, već samo treći rekonstruisani kabinet u okviru iste koalicije, i dalje ne nudi rešenja već velika obećanja. Recimo, izgradnja stanova za 380 evra po kvadratu zvuči fantastično, ali je teško izvodljivo. Da ne pričam da je vrednost najavljenih projekata mnogih stranih kompanija, poput „Al Dahre“, „Mubadale“, veća od 10 milijardi evra, a u protekle dve i po godine imali smo samo milijardu evra investicija iz inostranstva.
Verujete li da će predloženi paket ekonomskih mera dati rezultate?
- Ne znam da li mogu da verujem u to kada je ministar finansija ponovo čovek koji je sproveo jednu od najlošijih reformi javnih finansija jer, i pored povećanja poreza, imamo veći budžetski deficit. Ili kad se novi ministar privrede još nije pojavio u parlamentu da čujemo šta on misli o novim merama i koji su njegovi predlozi.
Poslednji komentari
  • Luna Vreme: 14.05.2014 19:11h

    Jedina neophodnost je da se ta stranka formira kao nova od početka, kako sa izmenjenim stavovima i zalaganjima tako i sa izmenjenim upravnim odborom jer tako neće daleko dogurati.

  • gago Vreme: 15.05.2014 11:41h

    Oooooooo zar i ti sine Brute!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP