Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DS SAPUNICA

Šutanovac može da bira između Tadića i Đilasa?

Autor: E. A. | 27.10.2012 - 08:45:00h | Komentara: 5

Većina bliskih saradnika Borisa Tadić zatečena je i besna na njega što je preko noći odlučio da se povuče iz trke za predsednika Demokratske stranke, a najveće šanse da prepliva “mutnu Moravu” ima aktuelni potpredsednik stranke Dragan Šutanovac. On i pored toga što je Tadićev kum, prema izvorima “Alo!”, očekuje da ga Dragan Đilas, koji je već viđen na poziciji novog lidera demokrata, pozove u svoj tim.

Sa prvim prijatelj, sa drugim kum: Šutanovac sa dvojicom glavnih rivala

Sa prvim prijatelj, sa drugim kum: Šutanovac sa dvojicom glavnih rivala | Foto: Miloš Perić

Od početka sukoba u DS-u, Šutanovac se držao neutralno u sporu Tadića i Đilasa u vezi s budućnošću stranke, a čak je bio uzdržan pri odlučivanju o tipu glasanja na predstojećoj izbornoj skupštini demokrata. Kako nam je rečeno u njegovom okruženju, on se ne oseća prozvanim za loše izborne rezultate, a potom i sukobe u stranci i zbog toga sada očekuje da se za njega nađe mesta u novom rukovodstvu. On juče za “Alo!” nije želeo ni da potvrdi, ali ni da negira naša saznanja.


- Šule se pouzda u to što su njegovu reformu Vojske hvalili i Tadić i Đilas i misli da nema nijednog razloga da ne bude ponovo među vodećim ljudima u DS-u. Mnogo manje razloga za optimizam imaju Dušan Petrović i još neki Tadićevi ljudi, koje je Đilas davno otpisao - kaže izvor našeg lista. Inače, Petrović, kao doskorašnji najbliži saradnik Borisa Tadića nedavno je u neformalnom razgovoru za naš list poručio da se neće kandidovati ni za jednu visoku stranačku funkciju.

Boris brinuo samo o Mikiju!

Gnev Tadićevih pristalica izazvalo je, kako “Alo!” saznaje, i to što se njihov šef u pregovorima sa Đilasom i njegovim štabom brinuo skoro isključivo za budućnost Miodraga Rakića, svog najbližeg saradnika i šefa kabineta za vreme predsednikovanja. Rakić je u vreme dok je Tadić bio na vlasti bio koordinator bezbednosnih službi, a poznat je i kao blizak prijatelj lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Tadićeva odluka da se povuče iz trke za predsednika u timu koji je vodio njegovu izbornu kampanju dočekana je sa zaprepašćenjem u opštinskim odborima koji su na njegovoj strani, a kako nezvanično saznajemo, otkad je objavio da se neće kandidovati, lider DS-a nikoga od njih nije ni pozvao telefonom.

- Boris se obezbedio jer će sigurno dobiti položaj počesnog predsednika stranke ili predsednika Glavnog odbora, a pored toga smeši mu se mesto u međunarodnim forumima, pominje se čak da će biti pregovarač u Siriji, ali izgleda da ga nije nimalo briga šta će sa nama biti - rekao nam je jedan od njegovih dojučerašnjih saradnika. Prema tom izvoru, jedan od Tadićevih uslova bio je da stranka nastavi da plaća najam vile na Dedinju u kojoj živi od sredine avgusta, kada je napustio državnu vilu u Lackovićevoj ulici. Njegovo obrazloženje je bilo da mu kriminalne grupe koje su hapšene dok je on bio predsednik ugrožavaju bezbednost i to obrazloženje je naišlo na odobravanje sa Đilasove strane - prenosi izvor našeg lista.
Poslednji komentari
  • Pinch Vreme: 27.10.2012 10:31h

    DS se toliko izbrukala od majskih izbora da ne moze vise!Em sto su izgubili izbore,em sto su nakon njih pokazali toliku neslogu i nestabilnost unutar stranke,da na predstojecim izborima stvarno ne znam ko ce glasati za nekog tako razjedinjenog!

  • Maltyyy Vreme: 27.10.2012 10:34h

    Smatram da bi najpametnije bilo za DS da prestane da se bruka.Narod ih posle 12 godina onakve vladavine sigurno ne bi vise glasao,jer su pokazali da rade iskljucivo za svoje interese a ne iterese drzave!Jedino sto sada mogu da ucine to je da bar malo zadrze nekog dostojanstva i ujedijenosti!

  • Jao Vreme: 27.10.2012 17:03h

    Ove tugaljive price, "a sta cemo mi, koji smo se okoristili radeci za tebe Tadija", koje plasiraju Maloviceva, Homen, Trivanova...bas, bas mi teraju suze na oci :)

  • Milanili Vreme: 31.10.2012 12:01h

    Kao i uvek,najgori za kraj...

  • Elektra Vreme: 31.10.2012 12:02h

    Za DS je najbolje da prestane da se bruka i da se povuku sa politicke scene.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP