Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASPLET U DS

Šutanovac odustao
od kandidature za
potpredsednika DS!

Autor: E. A. | 04.11.2012 - 11:33:00h | Komentara: 26

Demokratska stranka danas održava sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti izvršene pripreme za predstojeću izbornu skupštinu stranke. Sednicu je otvorio predsednik stranke, Boris Tadić, podnošenjem izveštaja o radu u prethodnom periodu. Nekadašnji ministar odbrane, Dragan Šutanovac, je na Glavnom odboru saopštio da odustaje od kandidature za potpredsednika.

Boris Tadić i Dragan Đilas

Boris Tadić i Dragan Đilas | Foto: Đorđe Kojadinović

On je u svom izlaganju istakao da je u DS postignut konsenzus oko reformi u stranci i njene socijaldmokratske orijentacije o čemu će danas raspravljati Glavni odbor. 

- Demokratska stranka je suočena sa revanšizmom nove vlasti. Nijedan naš član neće zaštićen od suda, ali ćemo ih braniti do odluke suda - rekao je Tadić i pohvalio one koji su se odrekli imuniteta (Oliver Dulić prim. aut.) da bi se utvrdila istina.

On je rekao da ova Vlada nije stabilna, te da se ne zna se ko je lovac, a ko lovina. Sa druge strane, Tadić je pohvalio dobre iskorake, kao što je to susret sa predstavnicima kosovskih Albanaca, ali i da će borbu protiv korupcije tek morati da dokažu. 

- Ostajem član Demokratske stranke i u njenim organima, a u zavisnosti od toga kakve će biti odluke Glavnog odbora odlučiću da li ću se kandidovati za predsednika stranke - zaključio je Boris Tadić.

Dragan Šutanovac

Odustao od kandidature: Dragan Šutanovac | Foto: Đorđe Kojadinović

Nekadašnji ministar odbrane, Dragan Šutanovac, je za ALO.RS potvrdio da je odustao od kandidature za mesto potpredsednika stranke.

Tadićevi zahtevi:
- Reformacija stranke
- Prošireno delovanje Predsedništva
- Izmena Statuta DS
- Potpredsednici Goran Ćirić i Nataša Vučković

Pravilnikom DS-a propisano je da kandidature za izbor svih organa i tela DS-a, kao i imena delegata iz svakog odbora treba da se dostave Sekretarijatu stranke najkasnije 15 dana pre održavanja skupštine. Kandidat za predsednika stranke može biti svaki član koga predloži najmanje 15 opštinskih odbora, 30 članova Glavnog odbora, poslanički klub ili 100 delegata Skupštine. 

O mojoj sudbini odlučiće odluke Glavnog odbora: Boris Tadić

O mojoj sudbini odlučiće odluke Glavnog odbora: Boris Tadić | Foto: Đorđe Kojadinović

Organizacioni odbor utvrdio je 19. oktobra kvote po kojima će biti određen broj delegata na skupštini stranke - 15 odsto delegata daje Beograd, 24 odsto Vojvodina, šest odsto Kosovo i 55 odsto centralna Srbija. Odbor je odlučio da će se na izbornoj skupštini glasati putem glasačkih listića, a ne elektronski, zbog zastoja u procesu glasanja koji se dogodio na prethodnoj skupštini DS-a. 

Poslednji komentari
  • Business Vreme: 04.11.2012 14:31h

    Ja ne shvatam ove ljude!Kako im nije jasno da je problem u njima.Menjaju stvari u stranci,koje nemaju veze sa njihovim gubitkom izbora!Izgubili su vlast jer su nepouzdani,pohlepni i gledaju samo sopstvenu korist i interese!

  • MiLA Vreme: 04.11.2012 14:32h

    Nije vam statut kriv za izborni poraz,vec VI sami.

  • Markoni Vreme: 04.11.2012 14:32h

    Koga briga za vase reforme i izbornu skupstinu.Sada ste pokazali da ne samo da niste za vladajucu stranku,nego ne umete da budete ni dostojna opozicija!

  • Cuks Vreme: 04.11.2012 14:33h

    Rotacija u DS-u.Isti ljudi,na razlicitim funkcijama!Oni zaista misle da im je to kljuc uspeha???!

  • Vera Vreme: 04.11.2012 14:34h

    Majski izbori su ih dokrajcili.U panici i nemoci,izgubili su kompas,poceli medjusobno da se napadaju,spustili stranku na ''niske grane''.Kada ce ovi ljudi shvatiti da im samo ostaje da zive od uspomena.Na nasu srecu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP