Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UPOZORAVA NA STANJE U STRANCI

Šutanovac: U DS upaljeni svi alarmi!

Autor: Beta | 10.09.2013 - 22:47:00h | Komentara: 5

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da su se u toj stranci "svi alarmi odavno popalili" i da je DS potrošila godinu dana, a da se nije jasno profilisala kao opozicija.

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Goran Srdanov

- Ne može mesecima Vučić da bude najbolje što SNS nudi, a onda diktator. Istupila se oštrica koju je DS uvek imala prema lošim stvarima u Srbiji. Zato smo na lokalnim izborima prolazili ispod svakog nivoa, zato veliki broj ljudi ne prepoznaje našu politiku koja nije jasno definisana - rekao je Šutanovac za sutrašnje "Večernje novosti".

Šutanovac je istakao da oni koji žele najbolje stranci, danas ne smeju da ćute.
"Posle godinu dana stranka koja je na talasu odgovornosti promenila rukovodstvo, mora da sagleda trenutno stanje, da se vidi ko je odgovoran ili zaslužan za sve što se u međuvremenu desilo. Nažalost, neki novi funkcioneri kritiku shvataju napadom, a ne namerom da se izvuče kvalitet. Ja sam 17 godina u stranci i ne treba niko da od mene brani DS", rekao je Šutanovac.
Upitan da li stranci preti opasnost od cepanja, Šutanovac je odgovorio da ne vidi nikakve struje u DS, nego samo ljude koji misle da ne treba ništa menjati, jer je ovo prolazna faza, i one koji žele da poboljšaju rad stranke i ojačaju je.
"Verujem da i oni koji danas rukovode, imaju ovu drugu želju", rekao je Šutanovac.
Istakao je da je njegov jedini cilj da upozori na stanje u stranci, a ne stranački puč.
"Ne smemo više da zabijamo glavu u pesak pred problemima, lošim rezultatima na lokalnim izborima, pred činjenicom da se nismo najbolje snašli kao opozicija. Krajnje je vreme da se pogledamo u oči jer je to jedini izlaz iz negativne spirale u koju smo zapali poslednjih godinu dana, koju i građani prepoznaju i uskraćuju nam podršku", rekao je Šutanovac.
Upitan da li počasni predsedik DS Boris Tadić želi da se vrati na čelo stranke na kojem ga je nasledio Dragan Djilas, Šutanovac je odgovorio da Tadić želi da se DS oporavi što pre jer je to interes i birača te stranke, i svih građana.
"Iskreno, ni sa kim nisam razgovarao o tome ko bi mogao da vodi stranku jer to nije tema", rekao je Šutanovac.
Šutanovac je istakao da je privođenje bivšeg direktora Kolubare Nebojše Ćerana podjednako skandalozno kao privođenja predsednika opština iz DS u Bojniku, Prokuplju, Vlasotincu, Leskovcu, Despotovcu, ali DS na to nije adekvatno reagovala.
Na pitanje da li će DS ostati na vlasti u Beogradu, Šutanovac je odgovorio da su Beograđani na prošlim izborima dali ubedljivu podršku Đilasu i demokratama.
"Nažalost, naši partneri iz SPS se vode dnevno-političkim interesima i dozvoljavaju sebi da ceo grad uvedu u političku avanturu prekomponovanja vlasti. To će doneti ogromnu štetu građanima, jer je Beograd izuzetno napredovao u proteklom periodu", rekao je Šutanovac.
 
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 10.09.2013 23:00h

    A vi ste je super profilisali do sada, zato smo tako i prošli na izborima. Mislim mi, građani Srbije.

  • majstor Vreme: 10.09.2013 23:05h

    SPS? Da nije DS-a nikad ne bi došao gde jeste, gomila lopova...

  • momazver Vreme: 11.09.2013 06:48h

    TACNO...a poceli su da se pale i blinkaju kad ste ti i tvoj kum bili na vlasti./tebi je bilo najvaznije da iz veeelikog stana koji si sagradio mozes da citas knjigge sa svog prozora u narodnoj biblioteci,a njemu upoznavanje lepota drugoga pola da bi ga vise cenio/sto je naravno dovelo,do cega je dovelo...stranka zbog vas i jos nekolicine koji su bili na polozajima,vwc tada postajala je sve manje zuta,a sve vise crvena, a danas je dibidus crvena...OD STIDA.

  • MilanCh Vreme: 11.09.2013 11:29h

    Kad je Sule bio ministar sve je bilo ok, sada ne valja.

  • DSV Vreme: 11.09.2013 18:04h

    A dali je upaljen na tvom gradilistu na "livadskom zemljistu" usred Beograda??? Cuti jado vise ti naneo zla DS-u nego Kostolomac i budi sretan da Vucic "nema vremena"!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP