Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKUPŠTINSKA POZORNICA

Svađa Jovanovića i Selakovića: Ko je kome plaćao avionske karte?!

Autor: Blic.rs | 26.08.2013 - 13:44:00h | Komentara: 1

Početku današnje rasparave o izmenama Zakona o ministarstvima u Skupštini prethodio je verbalni sukob ministra pravde Nikole Selakovića i predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića.

Jovanović je rekao da je rekonstrukcija Vlade "cirkus" vladajuće koalicije i da se svela na "podelu Dinkića na pola". On je ocenio da je rekonstrukcija Vlade zapravo "šest meseci torture Srbije", koja je na kraju rezultirala smenom bivšeg ministra finasija i privrede Mlađana Dinkića. Lider LDP-a je upitao zašto je SNS uopšte krenuo u rekonstrukciju.

Kaži zašto me ostavi...: Čedomir Jovanović

Rekonstrukcija Vlade je cirkus: Čedomir Jovanović | Foto: FoNet - Božidar Petrović

Jovanović: Zbog budžetskog deficita, krize na međunarodnom finanasijskom tržištu? Jeste li i zbog toga rušili Dačića od prvog dana kada je postao predsednik vlade? Kriminalizovali ga kroz tabloide. Selakoviću, nije ova zemlja vaše vlasništvo, niti LDP-a. Odgovrini smo i mi i vi, ali vi za to nemate osećaj. Vlasti nije dovoljna za sve vas pa sada preuzimate deo od onih sa kojima ste bili do juče. Zašto bi lični odnosi među liderima vladajućih stranaka bili tema za sve građane Srbije. Zašto bi rekonstrukcija vlade bila tema za stotine hiljada ljudi koji su bez posla, za roditelje čija deca treba da krenu u školu, za bolesne?

Selaković: Stanite pred ogledalo kada sledeći put dođete sa Hvara ili Pakistana gde ski-pas dođe mnogo novca. I ko vam je plaćao karte za Mikonos? Uostalom, u poslednja dva meseca i niste ni bili ovde.

Nikola Selaković, ministar pravde i državne uprave

Jovanoviću, ko vam je plaćao karte za Mikonos?: Nikola Selaković | Foto: Nenad Đorđević

Jovanović: Moja privatna putovanja nisu tema ove sednice. Ja sa svojim parama radim šta hoću, je li Vam jasno? Ako ćemo da se bavimo time ko je kome plaćao avionske karte, trebalo bi videti ko je Vučićeve karte. Meni Mišković nije plaćao, da li me čujete? Uništili ste 20 godina života ove zemlje, onda ste skinuli bedževe.

Zoran Babić (zamenik šefa poslaničke grupe SNS): Tačna je vaša izjava da sa svojom platom možete da radite šta hoćete, ali kako sve to uspevate sa 110.000 dinara? Ako se već bavimo prošlošću, možemo da se podsetimo i Šilerove.

Srđan Milivojević (poslanik DS): Nikada nismo doživeli da se neki predstavnik izvršne vlasti (misleći na Selakovića) ovako ponaša prema narodnim poslnicima koje su izabrali građani.

Lider LDP je ministra Selakovića, koji je predstavljao predloge izmena zakona, pozvao da pokuša da prevede na srpski jezik sve što je pročitao pred poslanicima.

- To su fraze i reči bez sadržaja, nemoguće je rekonstruisati ovakvu vladu - kazao je Jovanović.

Jovanović je ocenio je rekonstrukcija Vlade kupovina vremena s velikim posledicama.

- Previše su velike posledice vaših postupaka, neodgovornosti i stranačke zaslepljenosti. Zašto niste formulisali novu politiku, pa u skladu sa tom novom politikom potražili nove ljude - upitao je Jovanović s govornice Skupštine Srbije.

On je kazao da LDP insistira na Vladi sa 12 ministarstava, kao i da se država povuče iz svih sektora u kojima, kako je naveo, pravi štetu. Jovanović je naveo da ne očekuje podršku Vlade za amandmane njegove stranke.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 26.08.2013 14:51h

    Живео Чеда Беда и његова честита антисрпска банда.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP